Dotació de 15 milions

Els comerços catalans podran demanar des de demà els ajudes pels tancaments de la Covid

Consistiran en una aportació inicial per establiment de 3.750 euros, que podran arribar a 6.000 euros

Els comerços catalans podran demanar des de demà els ajudes pels tancaments de la Covid
1
Es llegeix en minuts

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica aquest dimarts la convocatòria d’ajudes de 15 milions d’euros per als comerços que han hagut de tancar des del 7 de gener per contenir els contagis de la Covid-19 i que podran ser sol·licitades a partir de demà. Aquesta línia, pensada per al primer període de tancament de fins al 24 de gener, s’ampliarà en 10 milions per fer front a la pròrroga de les mesures de restricció decretada fins al 7 de febrer, segons ha informat el departament d’Empresa en un comunicat.

Les ajudes consistiran en una aportació inicial per establiment de 3.750 euros, que podrà arribar a 6.000 quan es formalitzi l’ampliació dels 10 milions. Aquestes subvencions podran ser sol·licitades a partir de demà a través del Canal Empresa i estan destinades a autònoms i pimes dedicades a les activitats de comerç minorista afectades pels tancaments. És a dir, la línia està oberta als establiments comercials de productes no essencials de més de 400 metres quadrats i a les botigues de productes no essencials de centres, galeries i recintes comercials.

Notícies relacionades

Per sol·licitar l’ajuda, només serà necessari adjuntar una declaració responsable acreditant que es compleixen els requisits previstos i adjuntant dues fotos dels establiments, una de l’interior i una altra de l’exterior. Aquesta ajuda es pot acumular a altres subvencions, tant públiques com privades ja demanades, i s’atorgarà per ordre cronològic de presentació de la sol·licitud.

La presentació de les sol·licituds es farà telemàticament a través del Canal Empresa, omplint un model formalitzat que es pot trobar a la web del CCAM, de Canal Empresa o del Departament d’Empresa i Coneixement. Els sol·licitants podran consultar si se’ls ha atorgat l’ajuda en el servei de notificació virtual Tauler electrònic de la Generalitat.

Temes:

Comerç