expansió

Cellnex consuma el desembarcament a Suècia

La compra de les instal·lacions formen part de l’acord amb Hutchison firmat el novembre passat

2
Es llegeix en minuts

Cellnex Telecom ha tancat la compra de les torres de telecomunicacions de CK Hutchison a Suècia. D’aquesta manaera ha aconseguit ja 9.700 dels 24.600 emplaçaments que s’ha marcat com a objectiu adquirir en sis països d’Europa, i que estan valorats en un total de 10.000 milions d’euros. Després d’haver adquirit ja torres i emplaçaments a Àustria, Dinamarca i Irlanda com a conseqüència de l’acord amb Hutchison del novembre passat, la companyia ha informat, en un comunicat, que en els pròxims mesos segellarà les operacions a Itàlia i el Regne Unit.

L’operació conjunta, que afecta sis països, contempla, a més, el desplegament de fins a 5.250 nous emplaçaments els pròxims vuit anys, amb una inversió addicional de 1.400 milions d’euros. Quan finalitzi el desplegament que està en marxa, la companyia comptarà amb un total de 107.000 torres i emplaçaments, incloent-hi els més de 3.000 als Països Baixos que formen part de l’acord anunciat fa poc amb Deutsche Telekom. Dels 10.000 milions d’euros a què ascendeix el valor de les transaccions als sis països europeus, 8.600 milions es materialitzaran en efectiu i 1.400 milions en accions, que representen una participació del voltant del 5% en la companyia.

El pagament als quatre països en què s’ha tancat ja l’acord de compra (Suècia, Àustria, Dinamarca i Irlanda) es farà en efectiu, així com a Itàlia, mentre que al Regne Unit l’operació es portarà a terme amb efectiu i noves accions de Cellnex. L’entrada de CK Hutchison en el capital de Cellnex no es produirà fins al tancament complet de l’operació al Regne Unit.

Durant un període inicial de 15 anys, prorrogables a 15 més, Cellnex tancarà contractes de prestació de serveis a llarg termini amb CK Hutchison als diferents països, i es preveu que puguin allargar-se després en terminis de 5 anys. L’operació en el seu conjunt aportarà una xifra de negoci al grup que es calcula en entre 1.200 i 3.800 milions més.

Notícies relacionades

Amb l’entrada als tres nous mercats (Àustria, Dinamarca i Suècia), Cellnex opera actualment en onze països europeus, a l’espera de tancar acords a Polònia; mentre amplia la seva presència a Itàlia, Irlanda i el Regne Unit. Del total de 24.600 emplaçaments que adquirirà, 8.900 corresponen a Itàlia; 6.000, al Regne Unit; 1.150, a Irlanda; 2.650, a Suècia; 1.400, a Dinamarca, i 4.500, a Àustria.

Cellnex Telecom és el principal operador europeu d’infraestructures de telecomunicacions sense fil, amb una cartera de 107.000 emplaçaments, 75.000 dels quals ja en cartera i la resta en procés de tancament o desplegament previstos. 

Temes:

Cellnex Empreses