Cementos Molins aconsegueix el control d’Escofet 1886

La firma especialitzada en formigó és la responsable del panot de les voreres de Barcelona

2
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías
Max Jiménez Botías

Periodista

ver +

Cementos Molins ha reforçat el seu negoci a Espanya amb la presa de control d’Escofet 1886, companyia especialitzada en el disseny i industrialització d’elements urbans i formigó arquitectònic. Amb aquesta operació, materialitzada a través de la compra de participacions als dos primers accionistes familiars d’Escofet 1886, així com a d’altres de més petits, Cementos Molins ha passat de tenir el 37% de les accions a arribar al 76%. La presència de Cementos Molins en l’accionariat d’Escofet es remunta al 1989, quan va adquirir el 25% de la societat.

 «L’operació permetrà accelerar el creixement del negoci i aprofitar un gran potencial de sinergies gràcies al prestigi de la marca Escofet i els seus dissenys innovadors, juntament amb la competència tècnica i industrial de Cementos Molins i el seu múscul financer», ha destacat la companyia de la família Molins en un comunicat.

 Escofet 1886, amb gairebé 135 anys d’història, té la seu a Martorell (Barcelona), compta amb una plantilla de 88 treballadors i va obtenir una facturació de 14 milions d’euros el 2019. La companyia està focalitzada en els negocis d’ambientació urbana (que inclou mobiliari de formigó, mobiliari multimaterial, paviments i il·luminació) i en el de formigó arquitectònic (que comprèn elements de façana, tancaments i elements singulars, fabricats, en formigó autocompactant i d’altes prestacions).

 «Estic molt content amb les oportunitats que presenta la nostra aposta per Escofet, una empresa amb un gran prestigi gràcies al disseny i qualitat dels seus productes i amb una marca que és un referent al sector», explica Julio Rodríguez, CEO de Cementos Molins. «A més, la seva aposta per la innovació i el seu enfocament cap a la sostenibilitat casen a la perfecció amb l’estratègia de Cementos Molins», ha afegit.

  Una trajectòria centenària

 Escofet 1886 té el seu origen a Barcelona, ciutat que ha servit d’aparador per projectar el seu negoci en l’àmbit inernacional. La companyia, responsable entre molts altres cèlebres projectes de l’icònic panot de la flor i del panot Gaudí dels carrers de la capital catalana, ha col·laborat al llarg de la seva història amb les grans figures de l’arquitectura, com Antoni Gaudí, Lluís Domènech i Montaner, Enric Miralles, Jean Nouvel, David Chipperfield, Arata Isozaki i Toyo Ito, i ha firmat projectes a més de 40 països de tot el món.

Notícies relacionades

Cementos Molins desenvolupa la seva activitat a Espanya, Argentina, Uruguai, Mèxic, Bolívia, Colòmbia, Tunísia, Bangla Desh i l’Índia. El seu model de negoci inclou l’activitat d’àrids, clínquer, ciment, formigó, morters, prefabricats i gestió de residus. Compta amb gairebé 5.000 empleats repartits en nou països i en quatre continents.