Consolidació empresarial

Amazon va crear 5.000 nous llocs de treball a Espanya el 2020

L’auge del comerç electrònic per la pandèmia ha beneficiat especialment el gegant nord-americà

2
Es llegeix en minuts

Amazon va crear 5.000 nous llocs de treball a Espanya el 2020, i va incrementar la seva plantilla fixa al país fins als 12.000 treballadors a finals de l’any passat, segons ha informat el gegant del comerç electrònic. La plataforma ha superat així les seves previsions de creació d’ocupació en un exercici marcat per la crisi sanitària del coronavirus, després que va anunciar a finals de juliol la seva estimació de generar 2.000 llocs de treball el 2020, però que finalment s’ha elevat fins als 5.000, impulsat pel creixement de l’‘e-commerce’ per la pandèmia. Bona part del creixement de les vendes ‘online’ s’han canalitzat a través d’Amazon, que consolida la seva posició com a primer venedor a internet, tot i que no existeixen encara dades sobre el seu pes en termes de quota de mercat.

Aquests nous treballs creats a Amazon inclouen tota mena de perfils i nivells de formació, des de llocs de nivell d’entrada en operacions fins a desenvolupadors i enginyers de ‘software’, responsables de negoci, científics de dades i aprenentatge automàtic, així com experts en el núvol i arquitectes de solucions que treballen a Amazon Web Services. En l’actualitat, Amazon compta a Espanya amb una xarxa integrada per més de 28 centres de treball diferents. El 2020, la multinacional va obrir dos nous centres logístics a Dos Hermanas (Sevilla) i Alcalá de Henares (Madrid), així com tres estacions logístiques a Múrcia, Rubí (Barcelona) i Leganés (Madrid).

La plataforma també està ampliant el seu Tech Hub de Madrid, que està creixent ràpidament i que compta actualment amb més de 400 desenvolupadors de ‘software’ i enginyers informàtics que treballen en aplicacions per a Amazon Business, Kindle i la venda minorista. D’altra banda, Amazon Web Services obrirà una nova regió d’AWS Europa (Espanya) a l’Aragó, l’obertura de la qual està estimada per a finals del 2022 o principis del 2023. La multinacional nord-americana ha assenyalat que a més d’aquestes feines fixes, també ha contractat 7.000 persones per reforçar les operacions a Espanya durant l’última campanya nadalenca.

Notícies relacionades

Des que Amazon va començar les seves operacions a Espanya, el 2011, la companyia ha invertit més de 2.900 milions d’euros en infraestructura i instal·lacions, enviaments, salaris i beneficis per a empleats, així com en altres despeses de logística. D’altra banda, el gegant del comerç electrònic, per reconèixer el treball dels seus treballadors en primera línia, els empleats d’operacions fixos i temporals que van estar en l’empresa des de l’1 fins al 31 de desembre, ha dit que rebran una bonificació de 300 euros per als que treballen a temps complet, i una de prorratejada per als que estan a temps parcial. A més d’aquests llocs de treball, un estudi de la consultora d’estratègia i economia Keystone estima que les empreses que participen en la seva cadena de subministrament, que inclouen des de serveis de construcció, immobiliaris fins a serveis professionals, van generar 82.000 llocs de treball addicionals fins a finals del 2019.

Aquesta xifra contempla també els més de 14.000 empleats que treballen per a les més de 9.000 pimes espanyoles que en l’actualitat venen els seus productes a la plataforma.

Temes:

Amazon