Sector immobiliari

Lar i Aedas construiran 655 vivendes per al lloguer

Invertiran 120 milions en el desenvolupament de cinc projectes clau en mà en diferents ciutats espanyoles

1
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías
Max Jiménez Botías

Periodista

ver +

La plataforma creada entre Grup Lar, empresa espanyola especialitzada en la inversió, desenvolupament i gestió d’actius immobiliaris i Primonial, firma francesa enfocada a la gestió patrimonial i d’actius a Europa, ha firmat un acord amb Aedas Homes per a la compra de cinc projectes clau en mà que li desenvoluparà la promotora. La inversió ascendeix a 120 milions d’euros.

L’associació de Lar i Primonial fa un pas més en els seus objectius de desenvolupar i gestionar a llarg termini una cartera de 5.000 vivendes de lloguer a les principals ciutats d’Espanya, amb una xifra pròxima als 1.000 milions d’euros en actius sota gestió.

Aquest acord amb Aedas Homes inclou un total de 655 unitats d’un producte dissenyat específicament per al mercat de lloguer: edificis moderns, amb bona dotació de zones comunes i energèticament eficients, que s’oferiran al mercat amb una gestió integral.

Les obres dels cinc projectes estan previstes que arrenquin en els pròxims mesos, s’entregaran a partir del 2022 i estaran dirigides a satisfer la demanda d’un segment de rendes mitjanes. Tres dels cinc projectes estan localitzats en ubicacions diferents als tradicionals mercats de Madrid i Barcelona. En concret, a València i Alacant, el que suposa un canvi de tendència que posa de manifest l’alt interès en aquest producte en altres zones d’Espanya. Per volum, la promoció de Valdemoro serà la més gran, amb 165 vivendes, seguida per Mislata (149), Alacant (144), Patraix (111) i L’Hospitalet de Llobregat (86).

Promotora residencial

Notícies relacionades

 Aedas Homes, promotora el conseller delegat de la qual és David Martínez, se centra en el desenvolupament de promocions residencials destinades tant al comprador particular, com a l’institucional. Actualment té en desenvolupament més de 140 promocions que superen les 7.000 vivendes. Aquesta nova iniciativa s’emmarca en la línia de negoci enfocada a la venda institucional de blocs de vivendes destinats específicament al lloguer i va iniciar la seva activitat fa 18 mesos. La companyia té previst pròximament posar al mercat noves promocions en aquest segment.

Per a Aedas, els projectes dissenyats per al mercat institucional del lloguer redueixen el risc comercial de la companyia i avancen la posada en càrrega i desenvolupament de terres en àmbits on també disposa d’altres promocions destinades a la venda, cosa que permet simultaniejar els projectes, anticipar fluxos de caixa i millorar el ROE (rendibilitat sobre fons propis) de la companyia.