Calvo assegura que no és el moment d’apujar l’SMI

  • La vicepresidenta primera contradiu la ministra de Treball, Yolanda Díaz, que està negociant elevar el salari mínim
  • La dirigent socialista explica que l’increment d’aquesta xifra s’hauria de produir quan «beneficiï» l’economia
Calvo assegura que no és el moment d’apujar l’SMI

PSOE

Es llegeix en minuts

La vicepresidenta primera del Govern, Carmen Calvo, s’ha mostrat taxativa a l’assegurar, amb un «no» rotund, que ara mateix no és el moment d’apujar el salari mínim interprofessional, com està exigint la ministra de Treball, Yolanda Díaz, en la seva negociació amb patronal i sindicats. No obstant, al dirigent socialista ha reconegut que entre els acords als quals van arribar amb els morats a principis de legislatura hi ha el de continuar elevant l’SMI i que aquests plans es mantenen.

Et pot interesar

En una entrevista a La Sexta, la vicepresidenta primera ha explicat que en els dos últims anys el salari mínim s’ha apujat un 29%, però que en l’actual crisi econòmica no resulta convenient continuar incrementant-lo. Preguntada sobre si aquesta negativa suposa un xoc amb Díaz (Unides Podem), Calvo ha afirmat que no és així.

«No és el moment, però haurà de continuar pujant», ha insistit a continuació, recalcant que l’Executiu continua considerant la necessitat d’anar elevant l’SMI que, actualment, està en els 950 euros, després que la coalició l’incrementés el febrer passat. Sobre quan es podrà portar a terme aquesta pujada, Calvo ha apuntat que s’hauria de produir «quan beneficiï» l’economia.