Lleus obertures sectorials

¿Quins comerços poden reobrir i què podrem fer amb les noves restriccions?

El Govern permet reobrir els centres comercials i comerços de més de 400 metres, però només de dilluns a divendres i amb un 30% de l’aforament

Així,

zentauroepp55653607 carteles que anuncian la venta o traspaso en la puerta del c201030123116

zentauroepp55653607 carteles que anuncian la venta o traspaso en la puerta del c201030123116 / Oscar J Barroso

1
Es llegeix en minuts

El Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) ha decidit aquest dijous mantenir les grans mesures vigents quant a les restriccions per la Covid-19, tret de lleus obertures sectorials que afectaran bàsicament el comerç.

Notícies relacionades

Així, els centres comercials i comerços de més de 400 metres quadrats, que porten tancats des del 7 de gener, podran obrir ara, però només de dilluns a divendres i amb un 30% de l’aforament, segons han confirmat fonts del Govern a EL PERIÓDICO. La decisió, que s’anunciarà públicament demà en una roda de premsa a les 9.00 hores, és fruit d’un debat intern en què sectors de l’Executiu català, vinculats a JxCat, eren partidaris d’una flexibilització més gran.

Amb les anteriors restriccions imposades a partir del 7 de gener, els centres comercials no podien obrir entre setmana, un tancament que s’estenia durant el cap de setmana a qualsevol negoci que no es dediqués a les activitats essencials. Els comerços no situats en centres comercials i amb menys de 400 metres quadrats havien de tancar el cap de setmana.

La desescalada a Catalunya, per sectors