30 nov 2020

Anar al contingut

Desescalada

¿Quan obren els centres comercials de Catalunya i com funcionaran les botigues en cada fase de la desescalada?

A partir del 7 de desembre, els establiments més petits podran arribar a un aforament del 50% i els més grans, recuperar tot el seu espai, però amb la mateixa limitació dins del pla per combatre el coronavirus

¿Quan obren els centres comercials de Catalunya i com funcionaran les botigues en cada fase de la desescalada?

Oscar J Barroso

En la primera fase del pla de desescalada a Catalunya a partir del pròxim dilluns, 23 de novembre, no canviarà res per al sector comercial català. Segons el que s’ha conegut del pla previst, seguirà limitat al 30% l’aforament de les botigues més petites.

Els establiments comercials de més de 800 metres quadrats hauran de seguir reduint superfície i els centres comercials, continuar tancats, amb l’excepció dels locals que venen productes de primera necessitat o els que tenen accés directe des del carrer.

És en la segona fase del pla de desescalada a partir del 7 de desembre en què començaran a canviar les coses per als comerços. Les botigues de menys de 800 metres quadrats podran arribar a un aforament del 50% i les que superen aquesta superfície podran recuperar tot el seu espai, amb la mateixa limitació en l’assistència que les que tenen una mida més petita.

A partir del 21 de desembre, en la tercera fase del pla, com a novetat, podran obrir els centres comercials amb una limitació de l’aforament del 30%.

No serà fins a la quarta fase, a partir del 4 de gener quan els centres comercials podran ampliar el seu aforament fins al 50%, però hauran de tancar les zones comunes.