Seguretat Social

Pujada de la quota d'autònoms: els de la base mínima pagaran 3 euros més pendents

La base de cotització dels treballadors autònoms al novembre es consolida en el 30,3%

La Seguretat Social té pendent efectuar més cobraments retroactius des del mes de gener

factura

factura

2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els treballadors autònoms hauran de pagar en la seva quota del mes de novembre un mínim de tres euros ‘extra’, pendents per actualitzar la pujada de la base de cotització obligatòria des del mes de gener. La Seguretat Social ja aplica l’augment de la base de cotització obligatòria, que tenia pendent d’executar aquest exercici, i aquesta es consolida del 30% al 30,3%. En el cas d’aquells autònoms que optin per la base mínima l’augment serà de tres euros al mes, és a dir, des dels 283,3 euros fins als 286,15 euros vigents a partir d’ara. L’increment en les contribucions és a causa de l’augment de la cotització obligatòria en contingències professionals i en el cessament d’activitat.

Els autònoms ja paguen des del mes d’octubre, com a mínim, tres euros més al mes. Aquesta pujada ja es va aplicar en la quota del mes passat i es consolida en la de novembre. I a aquesta se suma un primer pagament dels trams pendents des del mes de gener. Ja que l’acord tancat el 2018 entre el Govern i les organitzacions més representatives estava previst que entrés en vigor des de l’1 de gener del 2020. No va ser així per problemes organitzatius en la Seguretat Social, que està aplicant de forma progressiva aquells nou mesos (o 22,32 euros en el cas dels cotitzadors per la base mínima).

Notícies relacionades

El mes de novembre s’aplicarà el càrrec corresponent al mes de gener i la Seguretat Social encara no ha formalitzat com farà efectiu el cobrament de les set mensualitats pendents. És a dir, al novembre es pagaran els tres euros ja fixos, més tres més pendents de pagament. El departament dirigit per Escrivá no ha aclarit si l’import restant s’aplicarà seguint la mateixa fórmula (un mes pendent en el següent cobrament mensual) o tot de cop en futures quotes.

Els treballadors per compte propi veuran augmentada la seva quota a final de mes a causa d’una major contribució al seu dret a cessament d’activitat (pel qual cotitzen obligatòriament des del 2019). Aquest pujarà del 0,7% al 0,8%. I també per la seva major aportació per contingències professionals, la contribució de les quals passa des d’aquest octubre (i de manera retroactiva des del mes de gener) del 0,9% a l’1,1%. Aquells afiliats al RETA que siguin beneficiaris de la tarifa plana també veuran, en proporció, augmentar la seva quota.