Catalunya paralitza el repartiment d'ajuts al món de la cultura, que havia de començar aquest dijous

La mesura afectarà altres sectors mentre es busca una altra via de garantir que arriben als qui més ho necessiten, segons Treball

msica car 1200

msica car 1200

1
Es llegeix en minuts

El Departament de Treball ha frenat l’adjudicació dels ajuts als treballadors del sector de la cultura, que s’havien de començar a donar aquest dijous al matí, segons ha avançat la televisió pública catalana 3/24. És la primera convocatòria que s’havia de produir després del fiasco la setmana passada del sistema de concurs promogut per la Generalitat, i la paralització dels ajuts afectarà altres sectors, segons ha reconegut Treball en un comunicat.

«Treball, Afers Socials i Família està modificant la convocatòria, entre d’altres, dels ajuts a professionals de la cultura perquè no sigui per concurrència competitiva i amb adjudicació per ordre de presentació». Tot i que el Departament assegura que els ajuts «es mantindran», aquest dimecres a la nit ha anunciat que «treballa» per sumar més recursos i està en fase d’anàlisi d’altres opcions perquè arribin millor als sol·licitants.

La conselleria de Chakir el Homrani preveu reunir-se en els pròxims dies amb els sectors que resulten afectats per aquesta aturada per buscar vies alternatives que arribin amb més garanties a qui més ho necessiti, segons les mateixes fonts. 

Notícies relacionades

Treball tenia previst destinar tres milions i mig d’euros a aquesta partida però ha decidit ajornar el repartiment, destinat a tots els professionals de la cultura –inclòs el personal tècnic, que havia quedat exclòs d’altres tipus d’ajuts–.

Es tractava d’un pagament únic de 750 euros per a professionals en situació de necessitat, una ajuda que havia sigut molt ben rebuda quan es va anunciar i que era molt esperada.

Temes:

Catalunya