EFECTES DE LA PANDÈMIA

Zoom, Netflix i Amazon cauen en borsa després de l'anunci de la vacuna de Pfizer

Les accions de les tres empreses, que han tret partit del 'queda't a casa' obligat durant la pandèmia, perden valor als mercats

A New York Stock Exchange employee uses his phone on Wall St. outside the New York Stock Exchange (NYSE) in New York City, New York, U.S., November 9, 2020. REUTERS/Brendan McDermid

A New York Stock Exchange employee uses his phone on Wall St. outside the New York Stock Exchange (NYSE) in New York City, New York, U.S., November 9, 2020. REUTERS/Brendan McDermid / BRENDAN MCDERMID (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’anunci de Pfizer que la seva vacuna contra la Covid-19 funciona en el 90% de casos ha provocat que les bosses de tot el món s’hagin disparat a l’alça. No obstant, ha ocorregut el contrari per a les empreses que més s’han beneficiat del ‘queda’t a casa’ de la pandèmia: Zoom, Netflix i Amazon. Les seves accions s’han desplomat.

Notícies relacionades

Zoom, l’aplicació de videoconferències que ha sigut de les més utilitzades durant la pandèmia, va tancar la jornada de dilluns amb un descens del 17,4%. Netflix va tancar amb un descens del 8,6% i Amazon va tenir una caiguda del 5,1%. Totes són firmes amb un ús que s’ha disparat en aquests mesos de confinament i el panorama de les quals canviarà amb tota probabilitat amb l’arribada de la vacuna. 

Abans d’aquest dilluns fatídic, les accions de Zoom havien acumulat una pujada del 635% des de l’inici del 2020. Amazon i Netflix acumulaven pujades del 79,2% i del 59,1% respectivament des de començament d’any.