248 acomiadaments

Vaga a TE Connectivity contra el tancament de la fàbrica a Montcada

La firma de components automobilístics està en un procés d'ero i 248 acomiadaments

te-connectivity

te-connectivity

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els treballadors de TE Connectivity han convocat vaga a la planta de Montcada i Reixac amb l’objectiu de forçar l’empresa a negociar i evitar així el tancament de la factoria. La firma especialitzada en la producció de components per a l’automoció va comunicar a la seva plantilla a finals d’octubre l’inici d’un expedient de regulació d’ocupació (ero) per liquidar els seus 248 empleats i clausurar la planta. Els sindicats han reaccionat amb una convocatòria de vaga que començarà a les deu de la nit del dimarts 10 de novembre i que finalitzarà a les deu de la nit del dimecres 11 de novembre, tal com ha anunciat CCOO en un comunicat.

Notícies relacionades

TE Connectivity, l’antiga Tyco, segueix amb els seus plans per clausurar la factoria a Montcada i Reixac, argumentant que la pandèmia ha afectat negativament els seus resultats. La firma incompleix així el compromís de manteniment de l’ús de tres anys que va firmar el 2019 amb els seus treballadors, després de plantejar un ero que aleshores es va cobrar 94 acomiadaments. Els sindicats han reaccionat amb una convocatòria de vaga i busquen implicar a favor seu la Generalitat, ja que el Departament de Treball va avalar el pacte per l’ocupació firmada fa un any.

L’antiga Tyco no és l’única companyia que ha optat per accelerar les seves reestructuracions davant l’actual pandèmia. General Cable, propietat de la italiana Prysmian, ha accelerat els seus plans de tancament per a les plantes de Montcada i Reixac i Manlleu. I en comptes d’esperar, segons el pactat, fins al 31 de desembre del 2021, la firma tancarà abans d’acabar aquest exercici, segons expliquen fonts sindicals consultades.