inversions

Abertis desembarca als EUA

El grup s'alia amb Manulife per adquirir la concessió Elizabeth River Crossing, a Virgínia

La companyia tindrà fins un 68% en el consorci per gestionar l'actiu valorat en 1.000 milions

zentauroepp41932924 jesus aljaro180206200644

zentauroepp41932924 jesus aljaro180206200644 / Daniel Santamaria

1
Es llegeix en minuts

Abertis i Manulife Investment Management han firmat un acord amb Macquarie Infrastructure Partners II, fons gestionat per Macquarie Infrastructure and Reial Assets, i amb una filial de Skanska AB, per a l’adquisició de la participació del 100% en la concessió Elizabeth River Crossings, a la regió de Hampton Roads (Virgínia, Estats Units).

L’adquisició es portarà a terme a través d’un consorci en el qual Abertis tindrà un màxim del 68%, que podria reduir-se a un mínim del 51%. L’acord de venda, tancat per un valor total d’aproximadament 1.000 milions d’euros, està subjecte a l’aprovació de les autoritats regulatòries i altres condicions habituals.

Manulife Investment Management, inversor institucional a llarg termini en el sector de les infraestructures, ha arribat a aquest acord a través de John Hancock Life Insurance, una de les seves filials. Alhora, John Hancock és membre del consorci juntament amb Abertis.

La nova política financera d’Abertis anunciada aquesta setmana ha proporcionat, entre d’altres, la flexibilitat financera necessària per a aquesta operació. Abertis finançarà l’operació mitjançant una combinació d’efectiu disponible i préstecs ja existents.  

José Aljaro, conseller delegat d’Abertis, ha mostrat la seva satisfacció per aquest anunci i ha afirmat que «aquesta adquisició representa un pas més en l’ambiciosa estratègia de creixement del Grup Abertis, amb l’adquisició d’una sòlida plataforma als Estats Units, un país amb una aposta ferma per la col·laboració publico-privada i el marc concessional. També estem molt contents d’iniciar una col·laboració amb John Hancock. Aquesta operació ha sigut possible gràcies al recolzament actiu dels nostres accionistes, AtlantiaACS i Hochtief». 

Notícies relacionades

Abertis tindrà el control de la companyia, que, en conseqüència, consolidarà els seus comptes i, gràcies a la llarga durada d’aquesta concessió, afegirà un 13% al seu Ebitda.

Els túnels de l’Elizabeth River estan ubicats a la regió de Hampton Roads i són unes de les vies més transitades de l’àrea metropolitana de Virgínia Beach-Norfolk-Newport News. La concessió té una durada restant de 50 anys, fins a l’abril del 2070. L’actiu està totalment construït i no es preveuen inversions rellevants en el futur.