unió bancària

L'informe independent per avalar la fusió de CaixaBankia, a punt

La consultora BDO entregarà aquesta setmana a les dues entitats bancàries la seva avaluació sobre la fusió; un dels últims tràmits per formalitzar-la

zentauroepp54986934 caixabank bankia200918131538

zentauroepp54986934 caixabank bankia200918131538 / JUAN MEDINA

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La consultora BDO emetrà l’informe independent sobre el projecte de fusió entre CaixaBank i Bankia aquesta setmana, cosa que permetrà als consells d’administració de les dues entitats convocar les seves respectives juntes d’accionistes perquè donin el vistiplau a l’operació, segons van traslladar fonts coneixedores a Europa Press. El Registre Mercantil de València va designar BDO com a expert independent per emetre un informe sobre la fusió, la finalitat de la qual és proporcionar una opinió independent als accionistes que complementi la del consell d’administració perquè aquests puguin decidir sobre l’operació amb més base.

Per a això, la firma compta amb un termini d’un mes, que finalitza aquesta setmana. Una vegada que CaixaBank i Bankia tinguin a les seves mans l’informe, es reuniran els seus consells d’administració per convocar les seves respectives juntes d’accionistes amb, almenys, un mes d’antelació. Segons aquest full de ruta, és previsible que els accionistes de CaixaBank i Bankia votin per donar ‘llum verda’ a la fusió a finals del mes de novembre.

Notícies relacionades

El tancament de l’operació també requereix el vistiplau del Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital i de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC). A més, ha de comptar amb la no oposició de la Direcció General d’Assegurances i Fons de Pensions, la CNMV i el Banc d’Espanya a l’adquisició per CaixaBank de participacions significatives en societats subjectes a la seva supervisió.

D’aquesta manera, una vegada rebudes totes les autoritzacions regulatòries pertinents, les dues entitats esperen tancar durant del primer trimestre del 2021 la fusió, que donaria lloc a l’entitat més gran per actius a Espanya, amb un volum de gairebé 665.000 milions d’euros, unes 6.600 sucursals (4.400 l’entitat d’origen català i més de 2.200 l’entitat nacionalitzada) i una plantilla conjunta superior als 51.000 empleats (gairebé 35.600 CaixaBank i uns 16.000 Bankia).