DESPRÉS DE MESOS DE FEINA

Andorra es converteix en el membre 190 del Fons Monetari Internacional

El ministre Jover remarca que la incorporació permetrà al coprincipat millorar la seva reputació i homologació internacional

andorra-fmi

andorra-fmi

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Andorra s’ha convertit en el país membre 190 del Fons Monetari Internacional (FMI), culminant així un procés d’adhesió que va començar al gener, quan el ministre de Finances i portaveu del Govern d’Andorra, Eric Jover, va fer la petició formal a l’entitat.

Després de mesos de feina conjunta entre els equips tècnics del Govern i de l’FMI, l’ambaixadora d’Andorra als Estats Units, Elisenda Vives, ha dipositat la nit d’aquest divendres l’instrument de ratificació a la seu de l’organització a Washington, ha informat el Govern aquest dissabte en un comunicat.

A continuació, Vives ha firmat els estatuts en nom d’Andorra, i una delegació formada per Jover, Vives i el secretari d’Estat d’Assumptes Financers Internacionals, Marc Ballestà, ha mantingut una reunió privada amb la directora general de l’FMI, Kristalina Georgieva, i altres membres de l’entitat.

Compromís electoral

L’adhesió era un dels compromisos electorals del Govern andorrà i es va aprovar per majoria en el Consell General el 5 d’octubre, tot i que Andorra manté relacions amb l’FMI des de fa anys.

Jover ha afirmat que la incorporació permetrà a Andorra millorar la seva reputació i homologació internacional, «tenir accés a més i millor assistència tècnica i formació en temàtiques financeres i obrirà la porta a tenir una xarxa de seguretat financera en cas de necessitat».

Primera votació

Notícies relacionades

Andorra ha participat com a membre de ple dret en la sessió plenària de l’FMI d’aquest divendres i ha emès el seu primer vot per elegir el director que representarà el país en la direcció executiva de l’entitat.

La direcció executiva està formada per 24 directors que representen països i circumscripcions: Andorra s’ha afegit al grup ‘belga-holandès’, que tindrà com a nou director executiu Paul Hilbers, en substitució d’Anthony De Lannoy.

Temes:

FMI Andorra