turisme

El Govern vol acordar aviat amb Catalunya l'obertura d'un corredor turístic

Amb països europeus, similar al que s'ha pactat ja amb les Balears i les Canàries, que permetria recuperar part la demanda perduda

zentauroepp54394834 coronavirus barcelona200813110902

zentauroepp54394834 coronavirus barcelona200813110902 / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
Efe

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, té previst parlar amb la Generalitat per plantejar l’obertura d’un corredor turístic de Catalunya amb països europeus similar al que s’ha pactat ja amb les Balears i les Canàries, i que permetria recuperar part la demanda perduda.

Maroto ha assenyalat, en una entrevista concedida a Catalunya Ràdio, que l’obertura de corredors turístics segurs, basats en mesures «clares» i en semàfors epidemiològics europeus, és una de les prioritats del Govern.

«Ja hem aprovat protocols per a les Balears i les Canàries i pensem fer-los extensius a la resta de comunitats autònomes. Espero treballar ben aviat amb la Generalitat per obrir també un corredor amb Catalunya», ha assenyalat.

La ministra s’ha mostrat confiada que el turisme espanyol sortirà «reforçat» d’aquesta crisi una vegada es puguin establir mesures sanitàries clares amb els principals mercats emissors, per poder «garantir viatges segurs».

Notícies relacionades

Fins que existeixi una vacuna per a la Covid-19, Maroto ha destacat que «cal treballar perquè existeixin aquests corredors segurs», i ha emplaçat les administracions i el sector a posar fil a l’agulla «per guanyar temps» amb la mirada posada en la temporada turística vinent.

Després d’assenyalar que el problema de la mobilitat dels turistes afecta tots els països i no només Espanya, ha defensat que «es generi confiança en el viatger perquè si tenen por no consumiran».