Segons Pimec

Bars i restaurants deixaran d'ingressar 780 milions durant els 15 dies de tancament

Un informe de la patronal Pimec alerta que una de cada quatre pimes de la restauració ja es plantejava el tancament definitiu abans de les noves restriccions

zentauroepp52641121 economia josep gonzalez pimec200306215629

zentauroepp52641121 economia josep gonzalez pimec200306215629 / Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els bars i restaurants de Catalunya deixaran d’ingressar 780 milions d’euros durant els 15 dies de tancament decretats per la Generalitat. Així ho estima la patronal Pimec, en un informe presentat aquest divendres en què adverteix de la crítica situació que arrossega el sector. Les noves restriccions cauen sobre un dels gremis més castigats per les decisions governamentals per frenar els contagis. Fins al punt que, segons les dades de la patronal, una de cada quatre pimes de la restauració ja es plantejava el tancament definitiu abans de les noves restriccions. 

Notícies relacionades

«La intenció és bona, però la proporció no ho és», ha manifestat el president de Pimec, Josep González, durant la presentació de l’informe. González ha criticat la decisió de la Generalitat tant per la magnitud de les restriccions, com per les compensacions econòmiques habilitades com a contrapartida. Els 40 milions d’ajuts als sectors perjudicats pel tancament equivalen al 5,1% de la caixa que deixaran de fer els bars i restaurants catalans durant aquests 15 dies. Sense comptar amb el presumible descens d’activitat als comerços o altres negocis afectats per les limitacions d’aforament.

«S’han d’evitar els contagis, però també evitar que es pari l’economia», ha afegit. La patronal de les pimes catalanes ha insistit en el seu missatge que per frenar els contagis l’Administració ha de limitar les interaccions socials en els àmbits privats. És a dir, els contagis no es produeixen als centres de treball o als bars o restaurants, sinó en els dinars o sopars celebrats a casa; segons assenyalen des de Pimec. Un missatge que comparteixen amb l’altra patronal catalana, Foment del Treball. I, per contenir els esmentats contagis, Pimec advoca per endurir les sancions per a la ciutadania i més campanyes públiques de conscienciació.

Temes:

Govern