salut laboral

El nombre de morts en accident de treball es modera i registra 471 víctimes fins a l'agost

La frenada econòmica provocada per la Covid manté la xifra de sinistres en mínims, amb 302.301 accidents des de principis d'any

Un temporero recoge cerezas en el municipio cacereño de Rebollar, en el valle del Jerte, el pasado 5 de mayo.

Un temporero recoge cerezas en el municipio cacereño de Rebollar, en el valle del Jerte, el pasado 5 de mayo. / EFE / JUANJO MARTÍN

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El primer estiu de la Covid ha sigut un estiu no gaire dolent quant a sinistralitat laboral. El nombre de víctimes mortals en accidents de treball s’ha contingut durant el període estival i la tendència a l’alça que acumulava en els últims mesos s’ha rebaixat. Un total de 471 persones van perdre la vida en el seu lloc de treball o camí d’anada o tornada del mateix entre el gener i l’agost d’aquest 2020. L’esmentada xifra és el 7,8% superior a la registrada en el mateix període de l’any anterior, però és que fa tot just dos mesos el percentatge d’increment era del 21,2%.

Notícies relacionades

Les dades actualitzades aquest dimarts pelMinisteri de Treball constaten que l’agricultura es manté com l’activitat amb més índexs de sinistralitat mortal i, al seu torn, és la que més nous accidents mortals registra. El nombre de víctimes mortals en aquest ram ha augmentat el 106% entre el gener i l’agost d’aquest any respecte a l’anterior. La indústria, per la seva banda, també acumula xifres d’una sinistralitat a l’alça, amb un increment del 52,4% de les víctimes mortals; mentre que la construcció baixa i acumula el 18,6% menys. Les víctimes al sector serveis amb prou feines ha variat, amb un augment acumulat del 0,6%.

Mentre el nombre de víctimes mortals continua sent superior aquest any que l’anterior, malgrat les millors dades d’agost, la xifra total d’accidents que van causar baixa es troba en mínims històrics. L’economia ha baixat una marxa davant el virus i això es nota en les estadístiques de sinistres. En els primers mesos del confinament, el nombre d’accidents va arribar a caure per sobre del 50% respecte a l’any anterior. Aquesta caiguda s’ha contingut i les dades revelen un grau més elevat de reactivació, amb les seves conseqüències a nivell de salut laboral. Entre el gener i l’agost es van registrar un total de 302.301 accidents laborals amb baixa; el 27,5% menys que en el mateix període de l’any passat.