RECURSOS EUROPEUS
Marín insta a modificar la llei de contractacions locals per agilitzar el repartiment d'ajuts europeus
La presidenta de la Diputació, Núria Marín, admet que les licitacions amb l'Administració són actualment massa lentes per gestionar els recursos

fcasals46861760 barcelona 006 02 2019 la alcaldesa nuria marin del ayuntam190221182713 /
La presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ha instat aquest dimecres el Govern a modificar la llei de contractes de les administracions locals per agilitar el repartiment i gestió dels ajuts de la UE contra la crisi. Marín espera que el Govern compti «sí o sí» amb els governs autonòmics i amb els municipis per al desenvolupament del Pla de Recuperació que ha anunciat el president de l’Executiu central, Pedro Sánchez.
Ho ha dit al fòrum ‘online’ ‘La Diputació de Barcelona en la reactivació econòmica dels municipis després de la Covid-19. ¿Quin és el seu paper?’, organitzat per Intermèdia, en què ha valorat el rol que està tenint la corporació supramunicipal durant la crisi provocada per la pandèmia. Marín ha criticat que actualment la «licitació és molt lenta» i és un obstacle perquè els recursos públics arribin amb celeritat a les empreses. «Jo em desespero», ha reconegut, i ha confessat la seva «esperança» que «tots els nivells de l’administració puguin contribuir a accelerar la distribució dels ajuts».
Quan li han preguntat per com arribaran als ajuntaments els fons europeus de recuperació econòmica, ha considerat que, per fomentar la reactivació de les empreses de proximitat, s’ha de modificar la llei de contractació: «Amb la llei actual de contractació és impossible». Per això creu que «si es vol fomentar la proximitat, s’ha de modificar la llei de contractació, tot i que sigui amb un parèntesi en el temps, perquè la reactivació arribi també a través de les empreses més pròximes».
Notícies relacionadesHa defensat que en el moment actual les prioritats «no han de ser partidistes», sinó les que guiïn l’agenda política social i econòmica. «L’economia és i ha de ser social. La prioritat és sortir tots junts d’aquesta crisi i transformar la societat en un context d’emergència climàtica, centrar-nos a optimitzar els recursos propis i aprofitar els fons de la Unió Europea», ha remarcat.
D’altra banda, ha posat en relleu el pla de xoc que va impulsar la Diputació per a la reactivació econòmica i social de la província, dotat amb 15 milions d’euros, i ha insistit que el paper de la corporació supramunicipal és el de recolzar i ajudar els ajuntaments i repensar quin és la paper de les ciutats.
- Àustria guanya Eurovisió i Melody s’immola
- Paella "Imprescindible": els elogis al millor restaurant de Tarragona segons Tripadvisor
- Tribunals El jutge va eliminar el perfil de la víctima dels pederastes del Raval
- Entrevista Òscar Ordeig, conseller d’Agricultura: «Tots els menjadors escolars haurien de tenir cuina pròpia»
- CONTEXT Amor lliure i responsable
- Prèvia del derbi català Un nou vídeo de l’atropellament massiu a Cornellà revela que la conductora ja havia arrossegat aficionats abans
- Pèrdua de potència Dos morts i 20 ferits al xocar un barco escola de l’Armada mexicana amb el pont de Brooklyn de Nova York
- Eurovisió 2025 Melody: «Em quedo amb l’amor de tots els països, tot i que de vegades prevalguin altres coses»
- "No et mata, però et treu la vida": tres dones posen rostre a la fibromiàlgia, la malaltia ‘invisible’
- La cita Sandro Rosell i els seus amics especials de presó: dos funcionaris, dos exinterns i un capellà