¿Gest monopolístic?

Facebook permetrà xats creuats entre Instagram i Messenger

El gegant tecnològic presenta una sèrie de novetats per interconnectar les seves aplicacions i enganxar els seus usuaris

Experts temen que l'entrellaçament serveixi per dificultar les investigacions sobre la companyia per abús de poder

redesok

redesok

2
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Facebook vol que estiguis encara més enganxat a totes les seves aplicacions. És per això que el gegant tecnològic ha presentat avui un catàleg de noves addiccions en el qual figura una nova funcionalitat que connectarà Instagram Messenger per permetre xats creuats entre els seus usuaris.

Aquesta decisió suposa el primer gran pas de l’imperi digital de Mark Zuckerberg per unir i sincronitzar les seves ‘apps’ a través del servei de missatgeria o xat. Així, es podrà enviar missatges o fer videotrucades d’una a l’altra sense limitacions. O, dit d’una altra manera, un usuari d’Instagram podrà parlar amb un altre de Messenger sense necessitat de descarregar les dues aplicacions.

A més, Facebook ha anunciat altres mesures amb les quals pretén retenir l’usuari en el seu univers particular i evitar que opti per altres plataformes rivals. Aquestes novetats, que es descarreguen si s’accepta la nova actualització, inclouen emojis personalitzats per al xat d’Instagram així com la possibilitat de fer desaparèixer els missatges, veure vídeos junts o el reenviament de missatges a un màxim de cinc persones.

Vinculació entre el xat d’Instagram i Messenger / Facebook

Aquesta última característica ja funciona a WhatsApp, també propietat de Facebook, i que també es pretén integrar a les altres ‘apps’ de la casa més endavant, i consolidar així el seu poder. A principis de l’any passat, Zuckerberg, director executiu del gegant tecnològic, va avançar la seva intenció d’entrellaçar les seves diferents aplicacions, entre les cinc més descarregades del món durant l’última dècada.

En un comunicat, la companyia ha dit que aquesta actualització serà opcional i que els usuaris podran desvincular les seves ‘apps’ i els seus contactes en l’apartat de configuració. Tot i així, la integració no suposa una vinculació total de les safates d’entrada, ja que no veuràs tots els teus xats de Messenger a la teva safata d’Instagram.

Vinculació entre Instagram i Messenger / facebook

Acusacions de monopoli

La vinculació dels diferents planetes de l’univers Facebook podria tenir una altra raó. Els experts antimonopoli s’han mostrat preocupats que un entrellaçament d’aquestes ‘apps’ pot dificultar als reguladors una possible dissolució de la companyia. Facebook està sent investigada per les autoritats nord-americanes per amassar massa poder i utilitzar la seva avantatjosa posició al mercat per anul·lar la competència o forçar la compra dels seus rivals, com va fer amb la mateixa Instagram.

Notícies relacionades

«Els consumidors només poden veure la interoperabilitat de la missatgeria com una manera pràctica d’arribar als seus amics en altres serveis. Però per als observadors de la indústria, és un altre exemple de com Facebook sembla estar aprofitant el seu domini del mercat per a possiblement sufocar la nova competència», assenyala Sarah Perez a TechCrunch.

Els experts assenyalen, a més, que amb cada nova funcionalitat les aplicacions de Facebook i la seva configuració de privacitat són cada vegada més confuses, fet que fa que els usuaris no perdin el temps en mirar-les i establir-les.