Decisió del jutge

Uber aconsegueix la llicència per operar a Londres durant 18 mesos

La companyia considera que «és un reconeixement del compromís d'Uber amb la seguretat»

zentauroepp52168286 uber200207134849

zentauroepp52168286 uber200207134849 / Seth Wenig

1
Es llegeix en minuts

Uber ha aconseguit una llicència per operar a Londres durant els pròxims tres anys a l’haver aconseguit l’aprovació judicial després de ser acceptat el procés d’apel·lació. Transport for London (TfL), l’autoritat reguladora del transport a Londres, va negar al novembre passat per segona vegada a Uber la llicència per operar a la capital britànica, on realitzava 3,5 milions de viatges a l’any i utilitza 45.000 conductors. Londres és el principal mercat europeu de la popular plataforma de transports. Malgrat aquesta decisió, la firma va poder seguir operant fins que es va resoldre el procés d’apel·lació, que havia de finalitzar en 21 dies però que s’ha prolongat gairebé un any.

Uber va reaccionar amb satisfacció davant la decisió del jutge i va considerar que és un reconeixement al seu treball en seguretat. «Aquesta decisió és un reconeixement del compromís d’Uber amb la seguretat i continuarem treballant de manera constructiva amb TfL», va valorar el responsable de la companyia a Europa del Nord i de l’Est, Jamie Heywood, en un comunicat.

Fonts de l’alcaldia londinenca van assegurar que malgrat la decisió judicial es mantindrà el seguiment de l’activitat d’Uber a la ciutat i que «no hi haurà dubtes per prendre accions ràpides si no es compleixen amb les normatives».

Notícies relacionades

El principal problema adduït per a la suspensió de la llicència era la facilitat amb què els conductors poden manipular l’aplicació informàtica d’Uber i falsificar la seva identitat, de manera que en almenys 14.000 trajectes el conductor real no era el que els passatgers creien que era.

El 2017, l’autoritat de transports londinenca ja va retirar el permís per operar perquè considerava que Uber no era un operador «adequat». L’autoritat de transports londinenca va retirar la llicència perquè la plataforma no informava sobre els antecedents penals dels seus conductors. 

Temes:

Uber