Energia

Repsol estudia reclamar 175 milions a les elèctriques per la gran apagada

La petrolera registra una caiguda del 62,9% dels beneficis en el primer semestre en part per la falta de subministrament el 28 d’abril

Repsol estudia reclamar 175 milions a les elèctriques per la gran apagada
1
Es llegeix en minuts
David Page
David Page

Periodista

ver +

Repsol pateix en els seus comptes la volatilitat del mercat del petroli i les conseqüències de la gran apagada. La companyia va registrar un benefici net de 603 milions d’euros en el primer semestre de l’any, amb una forta caiguda del 62,9% en relació amb l’any passat, en uns resultats impactats pels preus més baixos del cru i dels marges de refinament i també pel cop milionari de les aturades de l’activitat a les seves instal·lacions per falta de subministrament elèctric. El grup quantifica en 175 milions d’euros el cost de la gran apagada del 28 d’abril passat i d’altres apagades prèvies, i estudia emprendre accions legals per reclamar indemnitzacions quan es dirimeixi qui en són els responsables. "La companyia està avaluant les possibles accions legals que podrien exercitar-se, quan es determinin oficialment les responsabilitats relacionades amb l’apagada", remarca la petrolera en la informació oficial remesa a la CNMV.

El resultat net ajustat de Repsol, que mesura específicament la marxa dels negocis sense situacions extraordinàries, va arribar als 1.353 milions d’euros entre el gener i el juny, un 36,4% inferior als 2.126 milions d’euros del mateix període de l’any passat. El resultat brut d’explotació (ebitda) de Repsol del gener al juny es va situar en els 3.078 milions d’euros, amb un descens del 25% davant el mateix període del 2024.

Les inversions netes en el segon trimestre de l’energètica es van situar entorn dels 1.200 milions d’euros, ascendint ja els 2.700 milions d’euros des de començament d’any, principalment als Estats Units, Espanya i el Brasil.

Desinversions

El deute net del grup se situava a finals de juny en els 5.728 milions d’euros, 102 milions d’euros menys que al tancament del març, i la ràtio de palanquejament era del 17,9%. La ràtio de palanquejament excloent arrendaments es va situar en 6,8%.

Notícies relacionades

La companyia ja va anunciar desinversions per més de 1.200 milions d’euros per al 2025, cosa que representa més del 60% de l’objectiu total de desinversions de Repsol per a l’any.

Repsol va distribuir 0,5 euros bruts per acció el 8 de juliol passat per a una remuneració total de 0,975 euros bruts per acció el 2025.

Temes:

Repsol Brasil