FARMACÈUTIQUES

Peter Guenter, CEO d'Almirall, abandonarà la companyia per fitxar per Merck

La firma busca un nou conseller delegat que assumirà el càrrec el 2021

48791839 601

48791839 601 / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts

L’actual conseller delegat d’Almirall, el belga Peter Guenter, ha decidit abandonar la farmacèutica catalana, una sortida que es farà efectiva l’1 de gener del 2021, després d’haver fitxat per Merck com a conseller delegat de l’àrea de la cura de la salut (‘healthcare’). Així ho ha anunciat Almirall en una comunicació a la CNMV, el regulador borsari, al qual aclareix que el directiu ha comunicat la seva intenció d’abandonar «voluntàriament» la companyia a principis del 2021.

«La companyia ha començat ja a treballar en la determinació de la persona que succeirà Guenter en les seves funcions, cosa que serà comunicada oportunament», apunta Almirall. Guenter va fitxar per Almirall l’octubre del 2017 i en aquests tres anys ha enfortit el perfil d’Almirall com a companyia dermatològica.

En un comunicat, el president d’Almirall, Jorge Gallardo, lamenta la decisió del directiu belga, però li agraeix que hagi liderat durant els últims tres anys una «impressionant transformació» d’Almirall. «L’ebitda bàsic s’ha quadruplicat, tenim ara una de les carteres de productes en fase avançada més sòlides en l’àrea de dermatologia mèdica i hem tret amb èxit Ilumetri i Skilarence a Europa, i Seysara als EUA», apunta Almirall. Guenter, per la seva banda, assegura que deixar Almirall «no ha sigut una decisió fàcil» i remarca que la farmacèutica catalana està ara en una posició millor que fa tres anys i preparada per a una «important expansió» amb «un excel·lent portafolis en dermatologia mèdica».

Notícies relacionades

El CEO va percebre 2,14 milions d’euros el 2017 en concepte d’«incentiu de contractació» per fitxar com a primer executiu de la farmacèutica catalana, segons va revelar llavors la farmacèutica en l’a l’informe anual de retribucions. Guenter tenia una clàusula contractual de preavís en el cas d’extinció del contracte de tres mesos tant per a ell com per a la companyia. «Existeix una indemnització per acabament [tret d’acomiadament disciplinari procedent] d’una anualitat [sou base] més el 75 % de la remuneració anual variable corresponent, durant els dos primers anys», afegia llavors la companyia amb referència a les condicions d’indemnització de Guenter.

Per la seva part, el grup farmacèutic alemany Merck ha anunciat també avui el nomenament de l’espanyola Belén Garijo com a consellera delegada de la companyia a partir de l’1 de maig del 2021, i en el marc d’aquests canvis en la cúpula aquesta companyia també ha avançat la incorporació de Guenter com a màxim responsable de l’àrea de la cura de la salut.

Temes:

Almirall