disputa comercial

Sacyr haurà de tornar 206 milions al Canal de Panamà

El grup encara té pendent de resoldre altres arbitratges sobre els costos de la infraestructura per valor de 3.300 milions d'euros

zentauroepp40701883 canal de panama200926130238

zentauroepp40701883 canal de panama200926130238 / STRINGER

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El consorci GUPC, del qual Sacyr és propietari del 41,6%, haurà de tornar a l’Autoritat del Canal de Panamà (ACP) 240 milions de dòlars (206 milions d’euros) en la disputa legal sobre la composició del basalt i la fórmula del formigó a les obres del canal, segons ha informat l’empresa en un comunicat.

El laude emès per la Cambra Internacional de Comerç (ICC, per les seves sigles en anglès) ha estipulat que GUPC ha de tornar a l’Autoritat del Canal de Panamà (ACP) aproximadament 240 milions de dòlars (206 milions d’euros) dels 265 milions que el Dispute Arbitration Board (DAB) sí que va reconèixer en el seu moment, cosa que suposaria el 8,8% de l’import de les reclamacions interposades per GUPC i els seus socis.

La companyia ha indicat que «respecta, tot i que no comparteix», la decisió del tribunal arbitral, contradictòria a l’emesa pel DAB. «Sacyr, que en aquests moments està enfocada en la promoció i gestió d’actius concessionals, té una estable i positiva situació financera, la qual li permetrà atendre el resultat d’aquest laude sense comprometre la seva solvència financera ni els projectes en curs», va indicar la societat.

Despeses de laboratori

Notícies relacionades

El laude de l’ICC sobre el basalt i la fórmula del formigó sí que reconeix a GUPC 25 milions de dòlars (21,4 milions d’euros) aproximadament en concepte de despeses addicionals de laboratori i per l’existència de falles no detectades al terreny. «Sacyr i GUPC continuaran defensant en les diferents instàncies internacionals (ICC, Uncitral) els seus arguments en relació amb les reclamacions justes que està fent a ACP», va manifestar la companyia.

Finalment, l’empresa va destacar que més de quatre anys després de la seva inauguració, el tercer joc de rescloses de l’ampliació del canal de Panamà «és un exemple de fiabilitat i bon funcionament». No obstant, queden pendents per resoldre altres abritratges per una quantitat de 4.000 milions de dòlars (uns 3.300 milions d’euros). Entre aquests, s’inclouen els efectes per la parada tècnica que van patir les obres per la falta de ‘cash flow’ i el sobrecost de les comportes.