restauració

L'auditor de La Tagliatella posa en dubte la continuïtat de la matriu d'empresa

La companyia ha perdut 162 milions en el primer trimestre i la seva cotització es desploma en borsa

zentauroepp29315154 soc200925133529

zentauroepp29315154 soc200925133529

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

AmRest, amo de marques de restauració com La Tagliatella o Sushi Shop, va registrar unes pèrdues de 162,3 milions d’euros durant el primer semestre d’aquest any, marcat per la crisi sanitària de la Covid-19, davant uns beneficis d’11 milions d’euros d’un any abans.

En aquest context, el seu auditor, KPMG, ha advertit que la companyia ha incomplert determinats compromisos financers vinculats a les xifres a 30 de juny d’aquest any i estipulats en el préstec de finançament sindicat i, per tant, el deute associat a aquest finançament ha sigut classificat en el passiu corrent en aquesta data.

«En aquestes circumstàncies, el passiu corrent del grup supera l’actiu corrent en 770,8 milions d’euros a 30 de juny del 2020. Aquesta situació indica l’existència d’una incertesa material que pot generar dubtes significatius sobre la capacitat del grup per continuar com a empresa en funcionament», ha assenyalat l’auditor a l’informe remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

No obstant, el consell d’administració ha analitzat la situació del grup en el context de la Covid-19, pel que fa a la posició de liquiditat, situació financera i garantia de la continuïtat de les operacions. «Atesos els possibles escenaris estudiats i l’anàlisi de la informació disponible, les dades, les circumstàncies actuals i les incerteses sobre el futur, el consell d’administració valora la capacitat del grup per continuar com a empresa en funcionament durant el futur pròxim, és a dir, durant un període d’almenys (però no limitat a) 12 mesos des de la data de tancament», assenyala en l’informe.

Caiguda dels ingressos

Els ingressos del grup van arribar als 684 milions d’euros entre el gener i el juny, un 26,2% inferiors als 927,7 milions d’euros aconseguits durant el primer semestre de l’any passat, mentre el resultat d’explotació va ser negatiu en 140,1 milions d’euros, davant un benefici de 35,2 milions d’euros d’un any abans.

Notícies relacionades

Així mateix, les empreses d’AmRest a Espanya han tramitat davant l’autoritat de treball un erto, que va afectar 3.288 empleats. D'acord amb l’erto, els empleats continuen contractats per AmRest amb el salari suspès i, alhora, reben una prestació d’atur de les autoritats socials de fins al 70% del seu salari normal. A 30 de juny del 2020 l’erto cobreix 1.957 empleats.

La companyia va néixer el 1993 a Wroclaw (a l’oest de Polònia), però va traslladar el març del 2018 la seva seu a Espanya, concretament al municipi madrileny de Pozuelo de Alarcón, i després va sol·licitar el seu ingrés al mercat continu. Les accions de la firma han caigut més d’un 6%, després de conèixer-se els comptes presentats.