mercats

La borsa del 25 de setembre del 2020

L'Ibex baixa el 0,23%, fins als 6.628 punts

1
Es llegeix en minuts
El periódico

L’Ibex 35, el selectiu de la borsa espanyola, ha baixat un 0,23 % en la sessió d’aquest divendres i un 4,35% en el conjunt de la setmana; així marca un nou mínim des de maig i registra la caiguda setmanal més gran des de finals de juliol.

Llastrat per Ferrovial, el selectiu s’ha deixat fins a 6.628,30 punts, tot i que salva el nivell dels 6.600 punts que ha arribat a perdre en alguns moments de la jornada. Des de començament d’any, l’Ibex acumula un descens del 30,59 %.  Ferrovial ha caigut aquest divendres prop d’un 4% després que Barclays hagi rebaixat la seva previsió de benefici per a aquest any fins als 92 milions d’euros, des del seu anterior pronòstic de 317 milions d’euros (-71%), com a conseqüència de la caiguda del trànsit a les seves autopistes i la poca probabilitat que es recuperi en un futur pròxim.

Notícies relacionades

Els títols del grup espanyol d’infraestructures i serveis van tancar la jornada en 21 euros per acció, cosa que suposa una caiguda del 3,93% i la seva caiguda diària més accentuada des de fa més de cinc mesos, quan l’1 d’abril es van enfonsar un 4,48% en ple confinament i paralització de tota activitat no essencial.

En termes generals, en l’ànim dels inversors tornen a pesar els dubtes sobre la recuperació de l’economia davant el creixent nombre de països que han limitat els moviments dels seus ciutadans per fer front a la segona onada de l’epidèmia de coronavirus.

Temes:

Ibex 35