fusió

Calviño veu «probablement inevitable» la consolidació bancària

La vicepresidenta econòmica i màxima responsable del principal accionista de Bankia considera que les fusions permetran mantenir la solvència de les entitats

calvino

calvino / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

La vicepresidenta d’Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, ha considerat aquest dimecres «probablement inevitable» el procés de consolidació bancària si es vol mantenir la solvència i la capacitat del sector financer d’afrontar el futur.

La consolidació bancària a Europa «és probablement inevitable si volem continuar comptant amb entitats que mantinguin aquesta solvència i que puguin afrontar amb solidesa els reptes del futur i molt particularment la digitalització», ha apuntat en una trobada d’AmChamSpain ‘online’quan li han preguntat per la fusió de Caixabank i Bankia.

Calviño, que, en última instància, també és la màxima responsable del principal accionista de Bankia, el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), en procés de fusió amb CaixaBank, ha advertit que totes les operacions han de respectar la competència i els interessos dels consumidors i que, per això, la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) «adoptarà les mesures necessàries» en cada cas per garantir «que el sector financer compleixi en el futur el paper que li correspon».

La ministra, que juntament amb Isidre Fainé, president de la Fundació Bancària La Caixa i Criteria, el principal accionista de CaixaBank, va desencallar les negociacions per a la fusió amb Bankia, ha insistit que la col·laboració publicoprivada serà «absolutament imprescindible» en la implementació de projectes finançats amb el Fons de Recuperació europeu, que pretenen aconseguir el «màxim impacte» macroeconòmic.

Notícies relacionades

A més de la integració que ja està en procés, poc després de conèixer-se, van començar els moviments en borsa que apuntaven al Banc Sabadell i al BBVA. Els analistes esperen noves operacioens en poc temps. 

També ha descartat que la normativa que impedeix que empreses de països de fora de la Unió Europea puguin fer-se amb el control d’entitats espanyoles de sectors estratègics dissuadeixi els potencials inversors, sinó «tot el contrari», ja que proporciona una protecció similar a la d’altres països.