CANVIS EN EL SECTOR FINANCER

Aragonès reivindica la vinculació catalana de CaixaBank

El vicepresident del Govern es mostra preocupat pels efectes de la concentració en el sector

rosas50551653 pere aragones europa press191024111109

rosas50551653 pere aragones europa press191024111109 / Kiko Huesca

1
Es llegeix en minuts

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha avisat aquest divendres que estarà «atent» perquè, malgrat la possible fusió amb Bankia, CaixaBank mantingui la seva «vinculació amb les entitats financeres i el teixit productiu del país». Bankia i CaixaBank han confirmat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que estan estudiant la possibilitat de fusionar-se, tot i que sense que de moment hagin arribat a cap acord sobre la que seria l’operació de més envergadura en el sector bancari espanyol en dues dècades.

Notícies relacionades

En roda de premsa, Aragonès ha dit que, «evidentment», el Govern voldria que «el màxim de seus d’entitats financeres estiguin a Catalunya». I, més enllà d’aquesta qüestió, ha assenyalat que pararà atenció en els següents «tres elements» si finalment es culmina aquest procés de fusió.

En primer lloc, tractarà que es mantingui la «vinculació» de l’entitat bancària amb el teixit productiu català. En segon, se situarà del costat dels treballadors d’aquestes entitats, ja que ara pot ser que observin el seu futur laboral «amb un punt de preocupació». I, finalment, ha avisat que aquesta concentració del «mercat bancari» pot comportar problemes en el finançament de les empresa, a l’haver-hi menys competència entre entitats. En tot cas, ha dit que en els pròxims dies es posarà en contacte amb els dirigents d’aquests bancs per tractar aquests assumptes en privat. Aragonès ha recordat que ja va ser «una mala notícia» que CaixaBank traslladés la seva seu social a València, així com que desapareguessin les caixes d’estalvi.