turisme

Els ingressos per viatgers de proximitat a Airbnb creixen el 25% aquest estiu

Els viatgers amb residència a menys de 500 quilòmetres de la seva destinació van augmentar el juliol i l'agost

airbnb

airbnb

1
Es llegeix en minuts

Els ingressos provinents de viatgers de proximitat a la plataforma Airbnb han crescut el juliol i l’agost en el conjunt d’Espanya un 25% respecte als mateixos mesos de l’any anterior. El turisme de proximitat –viatgers amb residència a menys de 500 km de la destinació– ha crescut en totes les comunitats autònomes, a excepció de Madrid i Navarra, durant els mesos de juliol i agost a la plataforma Airbnb. Regions que no estan associades a les tradicionals zones de turisme estiuenc, com Castella-la Manxa, Castella i Lleó i Astúries, van escalar fins als primers llocs en creixement dels ingressos de viatges de proximitat respecte a l’any anterior, amb pujades del 64%, 40% i 37%, respectivament.

Notícies relacionades

Per la seva banda, malgrat les restriccions als viatges internacionals, les destinacions insulars com les Canàries (+66%) i les Balears (+32%) van registrar aquest estiu més ingressos que l’any passat dels viatgers de proximitat, que demostra la creixent fortalesa dels corredors interns i del turisme domèstic a les illes. A Espanya, les localitats que han sigut tendència aquest estiu en els viatges de proximitat i que més han vist incrementar els ingressos d’aquests viatgers són Comares (Màlaga), Chinchón (Comunitat de Madrid), Sayalonga (Màlaga), El Gastor (Cadis), Polop (Alacant), Periana (Màlaga), Santa Úrsula (Tenerife), Alcaucín (Màlaga), Torremocha de Jarama (Madrid) i Cardedeu (Barcelona).

Al viatjar a aquestes localitats, els viatgers han optat per allotjar-se en cases amb piscina en què poder passar l’estiu en família. Per això, els allotjaments catalogats com ‘casa’, ‘vil·la’ o ‘xalet’ han liderat les categories d’allotjament. Per la seva banda, la piscina va ser l’atribut estrella en les recerques a la plataforma per a aquest estiu, a més de poder viatjar amb la mascota o comptar amb wifi per treballar des de la destinació.

Temes:

Airbnb