repartiment aeri

Els EUA autoritzen Amazon a utilitzar drons per entregar productes

Amb aquesta tecnologia, el gegant nord-americà pretén despatxar paquets als seus clients en mitja hora

AMA01. SEATTLE (ESTADOS UNIDOS), 02/12/2013.- Imagen sin datar cedida por Amazon el 2 de diciembre del 2013 que muestra un avión no tripulado o dron llevando una caja en Seattle, Estados Unidos. Amazon, la mayor tienda electrónica del mundo, ha sorprendido con el anuncio de que en un plazo de cuatro a cinco años será capaz de distribuir parte de los miles de artículos que vende mediante estos aviones no tripulados o drones. EFE/Amazon SOLO USO EDITORIAL - NO VENTAS

AMA01. SEATTLE (ESTADOS UNIDOS), 02/12/2013.- Imagen sin datar cedida por Amazon el 2 de diciembre del 2013 que muestra un avión no tripulado o dron llevando una caja en Seattle, Estados Unidos. Amazon, la mayor tienda electrónica del mundo, ha sorprendido con el anuncio de que en un plazo de cuatro a cinco años será capaz de distribuir parte de los miles de artículos que vende mediante estos aviones no tripulados o drones. EFE/Amazon SOLO USO EDITORIAL - NO VENTAS / AMAZON (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amazon va dir dilluns que l’Administració Federal d’Aviació (FAA) dels Estats Units li va emetre l’autorització per utilitzar drons en l’entrega de productes. L’autorització demostra «la confiança en les operacions i procediments de seguretat d’Amazon» per desplegar un servei que permetrà fer arribar paquets en un dia a tot el món, va dir a l’AFP el vicepresident de l’empresa, David Carbon.

En els últims temps Amazon ha fet enormes inversions en una xarxa logística que li permeti entregar ràpidament per mitjà de drons els productes adquirits pels seus clients a través de la xarxa Prime Air.

Entregues en 30 minuts

«Continuarem desenvolupant i ajustant la nostra tecnologia per integrar completament els drons d’entrega a l’espai aeri i treballarem en estreta col·laboració amb la FAA i altres reguladors de tot el món per fer realitat la nostra visió d’entregues en 30 minuts», va afirmar Carbon.

Amazon té pensat fer servir aquesta certificació per despatxar drons completament electrònics per entregar objectes als clients. Per tal d’obtenir la certificació habilitant, va haver de provar la seguretat d’aquestes operacions.

UPS ja va aconseguir l’aprovació l’any passat

L’any passat la companyia nord-americana de comandes UPS va aconseguir l’aprovació de les autoritats federals per operar una «aerolínia de drons» i estudia estendre les seves operacions aèries en l’àrea de l’atenció sanitària, entre d’altres.

UPS va dir aleshores que havia rebut la total autorització de la FAA, cosa que li permetria operar un nombre il·limitat de drons amb un nombre il·limitat d’operadors remots.

Diverses companyies treballen en les entregues amb drons

Notícies relacionades

Diverses companyies, des d’algunes d’incipients fins a grans tecnològiques com Alphabet (empresa matriu dels colossos Google i Youtube) estan treballant en el desenvolupament d’entregues mitjançant drons autònoms.

L’any passat el projecte de drons ‘Wing’, d’Alphabet, va ser certificat per la FAA com a transportador aeri, cosa que va obrir el camí perquè pugui fer entregues als seus clients. ‘Wing’ va fer la primera entrega el 2014 en una àrea rural d’Austràlia, cap a on va transportar subministraments de primers auxilis, dolços i aigua per a grangers, segons la pàgina web de la firma. Dos anys després, els drons del projecte ‘Wing’ van ser utilitzats per entregar ‘burritos’ a estudiants de la universitat de Virgínia.