indicadors

El trànsit de mercaderies del port d'Algesires torna als nivells previs a la pandèmia

El trànsit total del juliol només va ser superat el mes de gener

Terminal de contenedores del Puerto de Algeciras, tras la reanudación de la ruta Algeciras-Ceuta, una vez restablecida la circulación en todo el territorio nacional tras el fin del Estado de Alarma. En el Puerto de Algeciras, (Cádiz, Andalucía, España), a 22 de junio de 2020.

Terminal de contenedores del Puerto de Algeciras, tras la reanudación de la ruta Algeciras-Ceuta, una vez restablecida la circulación en todo el territorio nacional tras el fin del Estado de Alarma. En el Puerto de Algeciras, (Cádiz, Andalucía, España), a 22 de junio de 2020. / María José López (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts

El trànsit de mercaderies del port d’Algesires (Cadis) va tornar a registrar els nivells previs a la pandèmia de la Covid-19 durant el mes de juliol, amb una activitat que va superar els 9,3 milions de tones (+1,6%). Aquest trànsit total, el 2020, només va ser superat al gener. El port d’Algesires és el més gran d’Espanya en trànsit de mercaderies.

La millora dels granels líquids, la mercaderia general i la conteneritzada a la primera meitat de l’estiu sostenen aquests números que, d’altra banda, cauen a mínims en passatgers a causa del manteniment del tancament de la frontera amb el Marroc, segons ha explicat l’Autoritat Portuària de la Badia d’Algesires (APBA) en una nota. Sí que opera, en canvi, la línia Algesires-Ceuta, que juntament amb les repatriacions des del Marroc sumen 115.000 passatgers el mes de juliol (-88%), davant els 900.000 que van utilitzar l’enllaç marítim de l’Estret el mateix mes de l’any passat.

En els set primers mesos de l’any el Port d’Algesires va sumar un trànsit total acumulat de 62,8 milions de tones (-3,5%), engrossit fonamentalment pels 17,1 milions de tones de granels líquids (-3,75%) i 37,7 milions de tones de mercaderia conteneritzada (-0,7%). El trànsit de contenidors supera els 2,9 milions de Teus (-1,9%), en què destaca el creixement del trànsit nacional i els contenidors d’importació.

Notícies relacionades

El tancament de la frontera amb el Marroc no afecta el trànsit de mercaderies entre els dos costats de l’Estret, activitat que entre els mesos de gener i juliol ha canalitzat 217.565 camions (-3,9%), amb un descens del 35% en la línia Algesires-Ceuta, i un manteniment de l’activitat en la línia Algesires-Tànger Med (-0,1%).

El ‘bunkering’ supera el milió de tones (-25,6%) amb un destacat creixement del subministrament de combustible en ancoratge de fins al 29%, i arriba a les 808.065 tones de productes. Els granels sòlids es limiten a 308.177 tones (-58,7%), mentre que la descàrrega de pesca fresca a llotja baixa a 334 tones (-8,6%).

Temes:

Ports