Motor

Aquest dilluns Seat Martorell torna a l'activitat després de l'aturada estival

La firma automobilística recupera les produccions de 2.000 unitats diàries i prepara proves PCR per als seus 15.000 empleats

seat-approves-a-prevention-plan-for-covid-19-after-the-summer 04 hq

seat-approves-a-prevention-plan-for-covid-19-after-the-summer 04 hq / daniaznar

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dilluns els treballadors de Seat Martorell tornen a la feina després de l’aturada estival. La firma automobilística reactivarà totes les seves factories a Catalunya i tornarà als volums de producció que mantenia abans de la declaració de l’estat d’alarma. De les línies d’acoblament de Seat sortiran unes 2.000 unitats acabades diàriament. El principal fabricant d’automòbils a Espanya culmina així la tornada a l’activitat a què gradualment s’han anat sumant les diferents marques del sector. VW Navarra, PSA o Renault ja han reactivat les produccions, mentre que Nissan i Ford continuen llastrats pels seus problemes laborals o logístics.    

Aquest dilluns la planta de Martorell (Barcelona) restablirà el segon torn de producció de la línia 3, on es fabrica l’Audi A1, de manera que arribarà al nombre de torns anterior a l’impacte de la Covid-19. Així el fabricant de cotxes treballarà amb tres torns a la línia 2 (la del Seat León i el Cupra León) i amb dos torns a la línia 1 (Ibiza i Arona), a més dels de la línia 3. Amb això, el volum diari de producció se situarà en uns 2.000 cotxes al dia, una xifra inferior a la producció diària abans de la pandèmia, quan se situava en els 2.200.

No obstant, per al setembre s’han programat sis torns addicionals dissabte per al conjunt de les tres línies, després que al juliol també es fessin torns addicionals i es prevegin més per a la resta de l’any.

Això implica que, respecte a l’últim programa operatiu, l’automobilística de Martorell hagi incrementat la producció a 6.000 vehicles.

Proves PCR per a la tornada a les fàbriques

Notícies relacionades

Seat està fent proves PCR als seus més de 15.000 empleats abans de la seva reincorporació després de les vacances, per garantir la seva seguretat i evitar rebrots de Covid-19, com ja va fer a l’abril, quan es va reprendre la producció.

L’empresa mantindrà totes les mesures de salut i seguretat establertes des d’aleshores, com l’ús de mascaretes, la distància de seguretat i un estricte protocol de neteja a les instal·lacions.

Temes:

Seat Ocupació