expira el 22 de setembre

Treball prorrogarà el pla «Em cuida» davant la tornada a l'escola

El programa faculta el treballador per adaptar la seva jornada laboral o reduir-la fins al 100% per a la cura de familiars en quarantena per evitar la transmissió de la Covid-19.

zentauroepp54220135 graf3852  madrid  23 07 2020   la ministra de trabajo y econ200723214605

zentauroepp54220135 graf3852 madrid 23 07 2020 la ministra de trabajo y econ200723214605 / Luca Piergiovanni

1
Es llegeix en minuts
Efe

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha avançat la intenció del Govern de prorrogar el pla «Em cuida», que expira el 22 de setembre i que faculta el treballador per adaptar la seva jornada laboral o reduir-la fins al 100% per a la cura de familiars en quarantena per evitar la transmissió de la Covid-19.

«Em consta que es prorrogarà», ha afirmat la ministra en declaracions a RNE, tot i que ha explicat que prèviament haurà d’abordar-se a la taula de diàleg social que el pròxim 4 de setembre es reprèn amb l’assumpte central de l’extensió dels ajuts als expedients de regulació temporal d’ocupació (erto).

Díaz ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat a les famílies que temen l’aïllament forçós dels seus fills per l’aparició de casos positius de Covid-19 a les aules, a qui els ha dit que hi ha prou mesures per afrontar aquesta situació i que si en fessin falta més el Govern les aprovarà.

El pla «Em cuida» preveu l’adaptació o reducció de jornada a la persona treballadora que acrediti deures de cura com a conseqüència directa de la Covid-19 respecte del cònjuge o parella de fet, així com respecte dels familiars per consanguinitat fins al segon grau, per raons d’edat, malaltia o discapacitat.

Així mateix, la ministra ha recordat que la Seguretat Social va establir que la quarantena forçosa d’una persona treballadora passava a considerar-se baixa laboral per contingència comuna, una mesura que continua vigent i que podria ser d’aplicació a un progenitor que hagi de fer-se càrrec d’un menor contagiat de Covid-19.

Notícies relacionades

De la negociació per ampliar els ajuts als ertos no ha volgut avançar res del plantejament que portarà el Govern a la taula, però ha dit que va sense línies vermelles.

No obstant, ha volgut tranquil·litzar els sectors més afectats, els lligats a l’activitat turística, que són els qui concentren entorn de 700.000 treballadors que encara es mantenen en un erto, perquè es desplegaran «les mesures necessàries» per recolzar-los.