energia

Naturgy rep el permís per desmantellar la central de Meirama

La companyia desenvoluparà dos parcs eòlics alternatius en l'entorn de la tèrmica gallega

naturgy2

naturgy2

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Naturgy ha rebut l’autorització administrativa del Ministeri de Transició Ecològica i el Repte Demogràfic per al tancament definitiu de la central tèrmica de Meirama. La companyia va presentar en el Ministeri, a finals del 2018, la sol·licitud de tancament de la central de carbó.

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ja havia autoritzat prèviament el tancament de Meirama en vista d’un informe de Red Eléctrica que garantia la seguretat del sistema i el subministrament d’energia després del tancament de la central. Així mateix, el juliol passat el Ministeri de Transició Ecològica va publicar l’informe d’impacte ambiental i va validar el pla de desmantellament de la central de carbó.

Naturgy ha destacat en una nota que està treballant en un pla alternatiu associat al tancament de la central tèrmica de Meirama que suposaria noves inversions en Galícia en els pròxims anys. En concret, treballa en el desenvolupament de dos parcs eòlics, de 70 MW en total, en l’entorn de la central de Meirama. Ho ha avançat en l’estudi de viabilitat per a la construcció d’un centre de gas renovable que podria implicar la inversió de fins a 20 milions d’euros addicionals i analitza, juntament amb les administracions, altres possibilitats per impulsar l’atracció d’inversió, noves empreses i projectes a l’entorn de la central.

Mobilitat sostenible

Així mateix, impulsa projectes associats a la mobilitat sostenible, el gas renovable i ultima diferents acords de la Fundació Naturgy amb el Govern gallec per fomentar la formació i inserció laboral en el sector energètic. A més, la companyia que presideix Francisco Reynés  ultima altres propostes concretes per a la zona amb l’objectiu de promoure el desenvolupament econòmic a Galícia. Compta amb una cartera de projectes de generació renovable de 850 MW eòlics. Pedro Larrea, director general de gestió de l’energia i xarxes, ha destacat que «la proposta d’inversió sobre la qual estem treballant en el pla associat al tancament de Meirama demostra el nostre compromís indiscutible amb Galícia, el convenciment que Naturgy pot i ha de contribuir al desenvolupament econòmic de la regió i, en concret, de la comarca de Meirama, així com ser catalitzador per atraure noves inversions».

Notícies relacionades

La firma energètica ha implementat un pla d’ajust per a tots els treballadors de la central que contempla diferents alternatives, bé la continuïtat en els treballs de desmantellament o reubicació en altres unitats de l’empresa o bé sortides pactades dels treballadors.

Respecte als empleats de les empreses auxiliars, Naturgy es compromet per afavorir la seva contractació per emprendre els treballs de tancament i desmantellament de la planta i per al desenvolupament del pla alternatiu. En definitiva, el treball de desmantellament de la central suposa un increment net en l’ocupació en l’entorn de Meirama durant els pròxims dos anys, mentre els projectes de desenvolupament econòmic i industrial arriben a la seva maduresa.