El Pallars Jussà (Lleida) es queda gairebé sense reserves al canviar la destinació de les proves per ser militar

La Generalitat havia demanat posposar els exàmens dels oficials de l'Acadèmia lleidatana de Talarn pels nous brots de Covid-19

zentauroepp54344424 pla general de l entrada de l acad mia militar de talarn el 200803162545

zentauroepp54344424 pla general de l entrada de l acad mia militar de talarn el 200803162545 / Marta Lluvich

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els hotels, apartaments i cases rurals del Pallars Jussà (Lleida) han vist com les reserves passaven del 100% a pràcticament zero en qüestió de minuts. Aquest dissabte, les reserves d’uns 900 aspirants a militar s’anul·laven a l’anunciar el Ministeri de Defensa que farien les proves de sotsoficials a Toledo en comptes de Talarn (on només es preveu l’arribada dels 280 que s’allotgen al recinte militar).

El sector turístic del Jussà lamenta que ningú els hagi preguntat què opinen sobre l’arribada de 900 aspirants a militar a la comarca. De retruc, els proveïdors dels hotels també s’han vist afectats al veure anul·lades totes les reserves per aquesta setmana.

Les reserves dels aspirants a militar en la majoria dels casos eren fins al dissabte dia 8 d’agost però en alguns casos les havien allargat fins al dilluns dia 10 d’agost.

A l’Hotel Solé de la Pobla de Segur els aspirants han anul·lat totes les habitacions, cosa que suposa unes 70 reserves. Tot i així, manté el 30% de reserves, ja que eren de turistes.

A l’Hotel Segle XX de Tremp les reserves dels militars eren de totes les habitacions i s’han trobat de cop amb la totalitat de les habitacions buides i sense expectatives de poder-les omplir.

Les anul·lacions d’habitacions i dietes ha provocat una reacció en cadena, ja que els establiments també han anul·lat comandes als seus proveïdors.

L’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, ha dit que el Ministeri de Defensa haurà de donar explicacions per aquest canvi d’última hora i ha reiterat que des de l’Ajuntament s’han assabentat tant de l’arribada dels 1.200 aspirants a militars al Jussà pels mitjans de comunicació i del seu trasllat a Toledo també per la premsa.

Petició d’un ajornament des de la Generalitat

Notícies relacionades

El 31 de juliol passat, la delegada de la Generalitat al Pirineu i Aran, Rosa Amorós, va plantejar a la direcció de l’Acadèmia General Bàsica de Sotsoficials de Talarn la possibilitat de posposar, per temor de brots de coronavirus, els exàmens dels 1.200 militars, una proposta que l’Exèrcit no havia contemplat però que després de fer-ho, ha decidit, traslladar a Toledo.

Els hotelers i restauradors de la comarca es queixen que s’han quedat pràcticament sense reserves d’un dia per l’altre. El fet que no vagin a la zona 900 aspirants a l’acadèmia de Talarn suposarà unes pèrdues econòmiques importants per al sector del comerç, l’hostaleria i la restauració. És per això pel que formacions com Compromís per Tremp han reclamat «compensacions econòmiques» a l’Ajuntament.