resultats

Abanca va registrar beneficis de 133 milions, un 46% menys

Les dotacions pel coronavirus van augmentar fins als 163 milions d'euros

Abanca va registrar beneficis de 133 milions, un 46% menys

XOAN REY

Es llegeix en minuts

El Periódico

Abanca va obtenir un benefici de 133,1 milions en el primer semestre del 2020, cosa que suposa un 46,8% menys que en el mateix període del 2019 –van ser 250,1 milions llavors–, després de realitzar una dotació per valor de 163 milions per fer front a l’impacte del coronavirus.

En presentació de resultats per videoconferència, el president d’Abanca, Juan Carlos Escotet, ha destacat que l’entitat compta amb «un sòlid perfil financer per afrontar l’entorn Covid», amb «robustos nivells» de capitalització, liquiditat i cobertura, així com la «màxima qualitat» d’actius. En aquest sentit, el conseller delegat, Francisco Botas, ha cridat l’atenció sobre les «fortes» provisions realitzades que serviran com a «matalàs anticrisi» davant el coronavirus.

Segons destaca l’entitat, Abanca obté un creixement del 56,1% en el marge abans de provisions. El benefici obtingut, de 133,1 milions d’euros, suposa un ROE (rendibilitat sobre recursoso propis) del 5,7%.

Mentrestant, els ingressos recurrents continuen a l’alça (+15% de marge bàsic) i es mantenen com a pilar de la rendibilitat. La taxa de morositat se situa en el 2,7% i posiciona Abanca com a entitat líder per qualitat d’actius. La taxa de cobertura d’actius dubtosos creix fins al 66,2%, la més elevada del sector –la ràtio Texas se situa en el 31,6%–.

Et pot interesar

Mentrestant, el volum de negoci creix un 12,8% fins als 88.693 milions d’euros, amb notables creixements en crèdits i dipòsits. La ràtio de capital s’incrementa fins al 16% amb un excés de 1.110 milions sobre els requisits regulatoris

Al costat d’això, s’han produït canvis amb el coronavirus, amb «nous hàbits», ja que les transaccions digitals van créixer més del 54% i hi va haver un augment del 12% de l’ús de targetes –amb un 46% més en pagaments–, i en paral·lel es va produir una reducció de reintegraments d’efectiu en més del 30%.

Temes:

Bancs