ABANDONAT AL CENTRE DE SALUT

Detingut el cap del jornaler que va morir d'un cop de calor a Lorca (Múrcia)

L'arrestat és un equatorià de 42 anys que s'enfronta a una acusació com a presumpte autor d'un delicte social

zentauroepp15474857 14 03 2011   t rrega  campos de t rrega  riego por inundaci 200802152941

zentauroepp15474857 14 03 2011 t rrega campos de t rrega riego por inundaci 200802152941 / RAMON GABRIL DEFOTO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Civil ha detingut aquest diumenge el cap del jornaler nicaragüenc de 50 anys, migrant en situació irregular a Espanya, que aquest dissabte va ser abandonat en un centre de salut de Lorca després d’haver-lo tret d’una furgoneta amb un cop de calor pel qual va morir, ha informat la policia judicial. 

L’arrestat és un equatorià de 42 anys que s’enfronta a una acusació com a presumpte autor d’un delicte social per estar a càrrec d’aquest temporer quan treballava en una finca de la pedania d’El Esparragal, a Puerto Lumbreras, localitat limítrofa amb Lorca, ha informat Efe. 

El 112 va informar aquest dissabte que va rebre des d’urgències del centre de salut Lorca-Sutullena la petició d’una ambulància medicalitzada per atendre un home de 50 anys vestit amb roba de treball abandonat en molt mal estat cap a les 15.30 h en aquestes instal·lacions, on després va quedar inconscient i va morir en mans dels sanitaris que van arribar en el vehicle especialitzat.

Incompliment de la normativa laboral

A la comarca on es van produir els fets, en alerta taronja per temperatures màximes extremes de 12 a 21 hores, es va arribar fins als 44,4 graus centígrads a la pedania de Zarcilla de Ramos. 

Notícies relacionades

Des de CCOO han reaccionat amb un comunicat que assenyala que aquest nou accident mortal posa de manifest l’incompliment de la normativa laboral i els plans de prevenció de riscos a la feina i a reforçar l’augment de la sinistralitat denunciada pel sindicat per la falta de mitjans i d’inspeccions a les empreses sobre aquests plans i mesures per evitar casos com aquest. 

«Denunciem públicament i davant la Inspecció de Treball els incompliments de les empreses, que no faciliten aigua fresca al personal ni menjadors per protegir-se de les inclemències climàtiques, i fins i tot incompleixen la jornada intensiva, amb l’agreujant d’estar advertides de les altes temperatures d’aquests dies», ha afirmat. «L’exposició a temperatures ambientals extremes representa un perill per a la salut ben conegut, la gravetat de la qual oscil·la des del malestar i la fatiga fins al temut cop de calor amb el desenllaç fatal que ha suposat la vida de la persona afectada», ha afegit.