ABANDONAT AL CENTRE DE SALUT

Detingut el cap del jornaler que va morir d'un cop de calor a Lorca (Múrcia)

L'arrestat és un equatorià de 42 anys que s'enfronta a una acusació com a presumpte autor d'un delicte social

Detingut el cap del jornaler que va morir d'un cop de calor a Lorca (Múrcia)

RAMON GABRIL DEFOTO

Es llegeix en minuts

El Periódico

La Guàrdia Civil ha detingut aquest diumenge el cap del jornaler nicaragüenc de 50 anys, migrant en situació irregular a Espanya, que aquest dissabte va ser abandonat en un centre de salut de Lorca després d’haver-lo tret d’una furgoneta amb un cop de calor pel qual va morir, ha informat la policia judicial. 

L’arrestat és un equatorià de 42 anys que s’enfronta a una acusació com a presumpte autor d’un delicte social per estar a càrrec d’aquest temporer quan treballava en una finca de la pedania d’El Esparragal, a Puerto Lumbreras, localitat limítrofa amb Lorca, ha informat Efe. 

El 112 va informar aquest dissabte que va rebre des d’urgències del centre de salut Lorca-Sutullena la petició d’una ambulància medicalitzada per atendre un home de 50 anys vestit amb roba de treball abandonat en molt mal estat cap a les 15.30 h en aquestes instal·lacions, on després va quedar inconscient i va morir en mans dels sanitaris que van arribar en el vehicle especialitzat.

Incompliment de la normativa laboral

A la comarca on es van produir els fets, en alerta taronja per temperatures màximes extremes de 12 a 21 hores, es va arribar fins als 44,4 graus centígrads a la pedania de Zarcilla de Ramos. 

Et pot interesar

Des de CCOO han reaccionat amb un comunicat que assenyala que aquest nou accident mortal posa de manifest l’incompliment de la normativa laboral i els plans de prevenció de riscos a la feina i a reforçar l’augment de la sinistralitat denunciada pel sindicat per la falta de mitjans i d’inspeccions a les empreses sobre aquests plans i mesures per evitar casos com aquest. 

«Denunciem públicament i davant la Inspecció de Treball els incompliments de les empreses, que no faciliten aigua fresca al personal ni menjadors per protegir-se de les inclemències climàtiques, i fins i tot incompleixen la jornada intensiva, amb l’agreujant d’estar advertides de les altes temperatures d’aquests dies», ha afirmat. «L’exposició a temperatures ambientals extremes representa un perill per a la salut ben conegut, la gravetat de la qual oscil·la des del malestar i la fatiga fins al temut cop de calor amb el desenllaç fatal que ha suposat la vida de la persona afectada», ha afegit.