iniciativa

Neix Barcelona & Partners, per atreure inversions

L'Ajuntament se suma a la proposta de l'associació Barcelona Global

L'objectiu és que aquest programa es converteixi en un organisme independent en tres anys

zentauroepp54121610 eco200715161959

zentauroepp54121610 eco200715161959 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

Aliança publicoprivada per captar inversions. L’associació Barcelona Global, integrada per empreses, centres d’investigació, universitats i professionals, i l’Ajuntament  han acordat impulsar Barcelona & Partners, un programa d’identificació, captació i implantació d’activitat econòmica en l’àmbit metropolità.

La nova agència identificarà i acompanyarà el desembarcament a Barcelona de projectes d’inversió i activitat econòmica de qualitat. Dos són els requisits: que es tracti d’iniciatives capaces de transformar el territori i de crear llocs de treball.

La iniciativa compta, a més, amb el recolzament del Banc Sabadell, Fundació Puig, Cuatrecasas, Agbar i Colonial, entre d’altres. L’Ajuntament és la primera institució pública que s’afegeix a la iniciativa.

El programa treballarà per identificar sectors econòmics, institucions, empreses, mercats, territoris, inversors, perfils professionals i grans esdeveniments susceptibles de desenvolupar les seves activitats a Barcelona. També desenvoluparà estratègies i programes per atreure’ls, entre altres activitats.

Notícies relacionades

Barcelona & Partners tindrà les seves pròpies normes de governança i, malgrat que inicialment formarà part de l’associació, l’objectiu és que en tres anys es consolidi i es converteixi en un organisme independent.

Barcelona Global, que aquest dimecres va ratificar el canvi de presidència al recollir Aurora Catà, fins ara vicepresidenta, el relleu de Pau Guardans, considera que, en la crisi actual per la Covid-19, s’agreuja la competència global entre ciutats per atreure activitats econòmica. I recorda les iniciatives publicoprivadas d’aquest tipus existents en altres països, com les de Londres, Amsterdam, París, Milà o Berlín