ECONOMIA CIRCULAR

Miquel i Costas invertirà 50 milions en la millora de processos

La junta d'accionistes aprova destinar a dividends 13,9 milions d'euros

Jordi Mercader, president de Miquel i Costas, i el seu fill.

Jordi Mercader, president de Miquel i Costas, i el seu fill.

2
Es llegeix en minuts

El grup Miquel i Costas & Miquel mantindrà els seus plans de promoure unes inversions d’entre 40 i 50 milions d’euros per potenciar nous productes, desenvolupar infraestructures que facilitin el creixement i programes que ajudin a potenciar la bioeconomia circular. L’objectiu final és millorar tots els processos i reduir els costos operatius.  

En la junta d’accionistes celebrada aquest dimarts s’han avalat els comptes del 2019, quan es van guanyar 39,2 milions d’euros (+ 5,2%). L’exercici 2019 es va saldar amb un increment de les vendes d’un 1,3%, fins als 262,6 milions d’euros.

Els consellers amb participació majoritària en la societat han acordat destinar 600.000 euros de l’últim dividend distribuït per a l’adquisició d’accions de la societat per a aquest exercici. El 2019, el grup Miquel i Costas va tenir uns resultats «rècord» pel creixement de la línia de productes industrials i el bon funcionament de la fàbrica de Terranova. No obstant, en el primer trimestre de l’any ha vist reduïda en un 6,4% la seva xifra de negoci, que encara així manté un benefici net a l’alça del 2,4%.

El rècord de beneficis es va deure al creixement de la línia de productes industrials i per una sòlida posició financera, amb el manteniment de l’activitat logística i d’expedició, complint els seus compromisos dins de la situació excepcional. No obstant, alguns actius productius es van veure sotmesos a contingències de força major a causa que personal de producció es va veure afectat per un confinament territorial total decretat per les autoritats sanitàries, cosa que va obligar a la presentació d’un erto que va acabar una vegada va finalitzar la situació d’excepcionalitat.

Notícies relacionades

Miquel i Costas va assegurar mitjançant un comunicat que «continuarà centrant els seus principals esforços en el desenvolupament d’innovacions que permetin oferir al mercat papers especials destinats a substituir progressivament el plàstic».

La Junta General d’Accionistes ha aprovat, amb càrrec a l’exercici 2019, la distribució d’un dividend total per un valor brut de 13.700.000 euros. Després dels tres primers dividends pagats a compte, la Junta General d’Accionistes ha aprovat el repartiment d’un complementari, per un import brut de 3,8 milions d’euros, que es farà efectiu el 13 de juliol. L’import estimat d’aquest últim dividend complementari, després de l’efecte de l’autocartera, és de 0,1291 euros, amb la qual cosa el dividend per acció total ajustat del 2019 se situarà, després del pagament d’aquest últim, en 0,4627 euros.

Temes:

Empreses