DISTRIBUCIÓ

Mercadona invertirà 140 milions d'euros aquest any a Catalunya

La cadena tancarà cinc botigues que no s'adapten al nou model comercial, amb establiments més eficients i amb una àrea de menjar preparat

fotografia exterior-del-supermercat-mercadona-que-obre-avui-les-seves-portes-a-blanes-girona

fotografia exterior-del-supermercat-mercadona-que-obre-avui-les-seves-portes-a-blanes-girona

2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

El grup de distribució Mercadona invertirà 140 milions d’euros a Catalunya aquest any en l’obertura de sis noves botigues i la reforma de 21 més, a més de la millora de les instal·lacions logístiques de Sant Sadurní d’Anoia i Abrera. L’objectiu principal de les inversions és adaptar els seus establiments al que la cadena anomena nou model de botiga eficient, que redueix el consum energètic i amplia els serveis al client amb la potenciació de l’àrea de precuinats i àpats a punt per menjar. Un exemple d’aquest nou model comercial és el nou Mercadona instal·lat a Blanes.

La firma presidida per Juan Roig pretén «contrarestar» amb aquestes inversions «les conseqüències econòmiques i socials provocades per la crisi sanitària», segons fonts de l’empresa. La cadena ha previst també el tancament de cinc botigues que «no s’adapten als estàndards de qualitat i comoditat que requereix el nou model i que tampoc es poden reformar». També s’afronta la reforma de 21 botigues més per adaptar-les al nou model de botiga eficient, amb l’objectiu que estiguin en funcionament 159 supermercats amb aquest nou model.

La botiga que Mercadona ha dissenyat preveu una nova secció de menjar preparat a punt per emportar, opció que ja està disponible a 49 botigues i que augmentarà en 44 aquest any. El nou model comercial dona força també a l’àrea de frescos, amb elevat pes de l’assortiment local i millora de les instal·lacions.

Des del punt de vista logístic, Mercadona ha previst la millora dels dos blocs logístics que la companyia té ubicats als municipis de San Sadurní d’Anoia i d’Abrera. La firma assegura que aquestes millores suposaran la creació d’ocupació, amb la contractació de 150 tècnics i operaris especialistes

Des de l’any 1993, que es va obrir la primera de les botigues de Mercadona a Catalunya, concretament a la ciutat de Lleida, Mercadona s’ha convertit en el líder indiscutible de la distribució alimentària a Espanya. Actualment, la companyia té 13.580 treballadors a Catalunya. Els últims tres anys, Mercadona ha invertit 475,3 milions d’euros, destinats principalment al creixement i la modernització de la xarxa de botigues, i l’ampliació i millora de les plataformes logístiques des de les quals proveeix diàriament els supermercats de Catalunya.

Notícies relacionades

Sobre el servei de compra ‘online’, que es va iniciar el 2019, Mercadona ha posat en marxa un magatzem dedicat exclusivament a gestionar i preparar les comandes. Aquest servei, ubicat al polígon industrial de la Zona Franca de Barcelona, va començar atenent les comandes dels districtes de les Corts i de Sarrià-Sant Gervasi i s’ha anat implantant de manera progressiva a altres barris de la ciutat de Barcelona i localitats veïnes, fins a un total de 52 codis postals.

La companyia valenciana ha mantingut una activa política en el camp de la solidaritat, al donar a Catalunya més de 1.478 tones d’aliments, equivalents a gairebé 25.000 carretons de comprar, entre un total de 41 menjadors socials i entitats benèfiques. Com a conseqüència de la pandèmia, la companyia va respondre amb un increment de les donacions de més d’un 30% respecte al mateix període de l’any passat, fins a arribar a les 875 tones donades de productes de primera necessitat, tant aliments com articles d’higiene personal, durant el primer semestre del 2020.