Acaba sense acord la reunió del Govern i els agents socials per prorrogar els ertos

Fonts de la negociació apunten que tampoc hi ha data per a una pròxima trobada

El Ministeri de Treball insisteix a continuar negociant un acord entorn d'una extensió fins al setembre

zentauroepp53111268 salamanca  13 04 2020   un trabajador de la construcci n en 200617212619

zentauroepp53111268 salamanca 13 04 2020 un trabajador de la construcci n en 200617212619 / JMGARCIA

1
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

La reunió que han celebrat aquest dimecres a la tarda el Govern i els agents socials per continuar negociant la pròrroga dels expedients de regulació temporal d’ocupació (ertos) més enllà del 30 de juny ha finalitzat sense acord i sense data per a una pròxima trobada, segons fonts de la negociació.

Segons fonts del Ministeri de Treball, el diàleg amb els agents socials confiant que es pugui aconseguir un acord entorn de la proposta de l’Executiu de prorrogar fins al setembre els actuals ajuts públics de recolzament als ertos en els negocis afectats per les restriccions derivades de la pandèmia de la Covid. Aquestes mateixes fonts han remarcat la intenció del Ministeri de continuar treballant per aconseguir un acord

Els agents socials demanen estendre fins al desembre els ajuts públics als ertos. En particular, aquesta és una de les exigències de les patronals CEOE i Cepyme. Per als sindicats UGT i CCOO, també; tot i que aquests no es tanquen a la possibilitat d’avançar en un primer tram fins al setembre per tornar a considerar llavors la conveniència d’una pròrroga més gran.

Dilluns passat, el Govern, CCOO, UGT, CEOE i Cepyme també van mantenir una llarga reunió per discutir l’extensió dels ertos associats a la crisi sanitària sense aconseguir un acord, tot i que es van emplaçar a una nova reunió per a aquest dimecres, que també ha finalitzat sense èxit.

Notícies relacionades

En aquella reunió de dilluns es va discutir una proposta de l’Executiu perquè els ertos es prolonguessin fins al 30 de setembre, davant les demandes sindicals i empresarials d’estendre’ls fins al 31 de desembre.

Fonts de la negociació han assenyalat a l’acabar la reunió de dilluns que el Govern, que volia haver aprovat la pròrroga dels ertos en el Consell de Ministres d’aquest dimarts, va renunciar a portar la seva proposta a l’esmentat Consell a l’espera d’un acord amb els interlocutors socials.

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions