ALLEUJAMENT ECONÒMIC

Els bancs avancen a aquesta setmana el pagament de les prestacions per erto i atur

L'acord del Sepe amb diverses entitats permetrà que s'aboni la prestació entre els dies 2 i 3, en lloc del 10, la data habitual

desempleo

desempleo

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La majoria dels bancs espanyols tornaran a avançar l’abonament de les prestacions d’atur als seus clients, efectuant el pagament al llarg d’aquesta setmana, quan l’habitual era que es fes sobre el dia 10 de cada mes.

El mes d’abril passat les patronals bancàries AEB, CECA i UNACC van arribar a un acord amb el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) perquè les entitats de crèdit poguessin anticipar el pagament de les prestacions d’atur a les persones que ja estaven a l’atur abans de la pandèmia i que representaven un col·lectiu vulnerable en la crisi sanitària.

A aquesta mesura d’alleujament de l’impacte econòmic de la crisi de la Covid-19 podien adherir-se voluntàriament les entitats, i així ho van fer majoritàriament.

Entitats com Santander, BBVA, CaixaBank, Bankia, Sabadell, Bankinter, Unicaja o Cajamar, entre d’altres, abonaran la prestació d’atur entre els dies 2 i 3 de juny, una setmana abans del previst. D’altra banda, Banca March ha comunicat que abonarà la prestació el dia 4.

Pagament per erto

Les associacions financeres també van firmar posteriorment un conveni en col·laboració amb el Ministeri de Treball i Economia Social i el SEPE pel qual, des de maig, les entitats de crèdit també poden avançar el pagament de les prestacions d’atur a les persones que s’han vist afectades per un erto o un acomiadament durant la pandèmia.

Notícies relacionades

D’aquesta manera, no han d’esperar fins a la data en què habitualment s’abona l’atur, que és entre els dies 10 i 15 de cada mes.

D’aquests avançaments es poden beneficiar les persones a qui se’ls reconegui una prestació o subsidi d’atur des de l’1 de maig, amb efectes retroactius des del 14 de març, i cada persona beneficiària només hi pot accedir una sola vegada, coincidint amb l’abonament de la primera mensualitat de prestació d’atur o subsidi a què tingués dret després de la sol·licitud de l’avançament.

Temes:

Bancs ERTO