Fins a 400 euros

Els afectats per ertos cobraran automàticament el plus per fills en la prestació

En el cas de les persones sense historial previ al SEPE, l'administració abonarà posteriorment el complement amb l'objectiu d'agilitar el procés

Cues de latur

Cues de latur / AGUSTIN CATALÁN

2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els treballadors afectats per un erto i amb fills a càrrec cobraran de forma automàtica el complement pertinent en la seva prestació d’atur. No obstant, i depenent de si la persona té historial previ o no a les oficines d’ocupació, aquest ‘plus’ el cobrarà directament o en un segon pagament. Així ho ha fet públic el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) en una nota informativa. La quantitat d’aquest complement, depenent del nombre de familiars a càrrec, pot arribar als 400 euros mensuals. Aquesta nova modificació de la normativa persegueix agilitar el cobrament de les prestacions i evitar la saturació dels serveis de les oficines d’ocupació, immerses en la gestió de les prestacions de més de tres milions d’afectats per ertos a tot Espanya degut al coronavirus.

«El SEPE regularitzarà d’ofici l’augment de les quantitats als que hi tinguin dret i no es disposi de la dada de fills i filles a càrrec, sense que les persones afectades hagin de realitzar cap reclamació», afirma l’organisme públic en el seu comunicat. És a dir, la persona que hagi percebut en anteriors ocasions l’atur, bé perquè no sigui la primera vegada que està en erto o bé perquè s’hagi quedat sense feina anteriorment, i ja hagués noticiat la seva situació familiar anteriorment, cobrarà íntegrament i sense modificacions la seva prestació. Amb el complement per fills mentre continuï complint els requisits establerts. 

Notícies relacionades

D’altra banda, qui sí que patirà una afectació però no haurà de passar pel tràmit de presentar una reclamació és la persona que no hagi sol·licitat prèviament la seva prestació d’atur o que el SEPE no tingui constància de la seva vigent situació familiar. En aquests casos, el SEPE abonarà el complement ‘a posteriori’, una vegada hagi pogut certificar la situació familiar de l’afectat per l’erto. 

La diferència entre un treballador sense fills a càrrec i un altre amb dos o més menors a càrrec és de prop de 400 euros. Una persona amb dret a prestació sense fills pot percebre com a màxim 1.098,09 euros al mes; una amb un fill a càrrec, 1.254,96 euros al mes, i una altra amb dos o més fills a càrrec pot arribar a percebre 1.411,83 euros mensuals.