dades de l'ine

L'activitat turística als hotels a l'abril va ser nul·la

A causa del tancament dels establiments durant l'estat d'alarma, tampoc hi va haver ingressos per habitació

Les pernoctacions al març ja s'havien desplomat un 61,1%, la pitjor xifra registrada des del 1999

L'activitat turística als hotels a l'abril va ser nul·la

CESC GIRALT

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’activitat turística als hotels el mes d’abril va ser nul·la pel tancament dels establiments hotelers durant l’estat d’alarma, cosa que fa que els indicadors de conjuntura que aquest divendres publica l’Institut Nacional d’Estadística (INE) se saldin amb zeros.

El tancament obligatori dels hotels des del 26 de març passat fa que les dades del mes d’abril sobre nombre d’establiments oberts, places ofertes, habitacions disponibles, viatgers rebuts i pernoctacions siguin zero a tot el territori nacional.

De la mateixa manera, al no haver-hi cap tipus d’ingrés a causa d’activitats turístiques, la tarifa mitjana diària (ADR) i l’ingrés per habitació disponible (RevPAR) són també zero.

Notícies relacionades

Tot i que sí que hi va haver alguns hotels oberts per donar allotjament a treballadors de serveis essencials, d’acord amb la normativa europea es considera que aquests establiments no estan duent a terme cap activitat turística, per la qual cosa els seus fluxos no formen part de l’Enquesta de Conjuntura Hotelera.

Al març, les pernoctacions en hotels es van desplomar un 61,1%, la pitjor xifra des que es van començar a registrar aquestes dades el 1999, i el nombre d’empleats va caure un 31%, conseqüència de l’aturada total de l’activitat que es va produir després del decret de l’estat d’alarma per fer front a la pandèmia del coronavirus.