comerç

Pimec recorda que les rebaixes no han sigut prohibides

La patronal del petit comerç apel·la que l'objectiu últim és evitar les aglomeracions, no els descomptes

zentauroepp53360457 madrid  08 05 2020  coronavirus covid 19  una mujer con masc200508182103

zentauroepp53360457 madrid 08 05 2020 coronavirus covid 19 una mujer con masc200508182103 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso

La patronal del petit comerç Pimec ha recordat aquest dimecres que les rebaixes no han sigut prohibides malgrat el marc legal fixat en l’últim Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) en què s’insta a limitar les aglomeracions de consumidors a les botigues i als seus voltants. Per Pimec, l’ordre del Ministeri de Sanitat el que restringeix són les aglomeracions que puguin produir-se a causa d’accions comercials i que, per tant, aquest fet impedeixi garantir la distància interpersonal de seguretat entre clients. Per prohibir les rebaixes, ofertes i promocions es requeriria una modificació de la llei d’ordenació del comerç minorista, i aquest fet no s’ha produït.

 

Per la patronal del petit comerç, «sí que és possible dur a terme rebaixes, ofertes i promocions per part dels comerços físics, sempre que aquests estiguin en condicions d’adoptar les mesures necessàries per evitar les acumulacions de gent a l’interior del seu establiment o als seus voltants». Pimec considera que «l’objectiu teleològic de la norma és el de poder garantir prou espaiament en cada un dels àmbits que es preveuen en el desenvolupament de l’activitat comercial. Si, al contrari, es preveu que una determinada acció comercial pot comportar una acumulació excessiva de clients dins o fora de l’establiment, s’ha d’optar per no dur-la a terme».

Notícies relacionades

 

El president de Pimec Comerç, Àlex Goñi, considera que «la redacció de la norma no és clara i ha quedat patent que porta a confusió per part del sector». En aquest sentit, Goñi demana al Ministeri de Sanitat que derogui la disposició addicional segona o subsidiàriament que faci públic el criteri interpretatiu adequat per dotar de seguretat jurídica al sector del comerç, ara que precisament tant ho necessita.

Temes:

Comerç