activitat financera

Unicredit va registrar pèrdues de 2.706 milions el primer trimestre

El banc italià més gran es va veure afectat per l'obligació de realitzar més provisions per la Covid-19 i resultats extraordinaris negatius

Un home passa davant d’una oficina d’Unicredit a Milà.

Un home passa davant d’una oficina d’Unicredit a Milà. / DARIO PIGNATELLI (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Unicredit, el banc més gran d’Itàlia, va registrar pèrdues de 2.706 milions d’euros el primer trimestre del 2020, davant el benefici net atribuït de 1.175 milions comptabilitzat en el mateix període del 2019 com a conseqüència de l’impacte advers d’elements atípics i de la pandèmia de la Covid-19, segons va informar l’entitat.

Els comptes de l’entitat italiana van incloure el primer trimestre d’aquest any un impacte advers de 1.669 milions relacionat amb la seva filial turca Yapi, així com de 1.272 milions per costos d’integració a Itàlia, a més d’un efecte positiu de 296 milions d’euros per la venda d’immobles.

D’aquesta manera, Unicredit va registrar pèrdues subjacents –descomptats els efectes extraordinaris– de 58 milions d’euros en el primer trimestre, davant el benefici net de 1.129 milions de l’any anterior.

Cau l’activitat bancària

La xifra de negoci de l’entitat italiana va arribar entre el gener i el març als 4.378 milions d’euros, un 8,2% menys que el primer trimestre del 2019, incloent un descens del 3% dels ingressos per interessos nets, fins a 2.502 milions d’euros, mentre que els ingressos per comissions van augmentar un 5,2%, fins a 1.620 milions d’euros. Per la seva part, els ingressos per ‘trading’ van caure un 62,7%, fins a 165 milions.

Notícies relacionades

En el primer trimestre, Unicredit va destinar 1.261 milions d’euros a amortitzacions i provisions per pèrdues de crèdit, xifra que suposa un increment del 170% respecte dels 467 milions dedicats a aquesta finalitat un any abans. L’entitat italiana, com també han fet ja els bancs espanyols, s’ha vist obligada a incrementar les dotacions com a conseqüència del risc més gran per al crèdit que suposen els efectes econòmics de la crisi sanitària.

Al tancament del primer trimestre, el banc italià més gran comptava amb una ràtio de capital bàsic CET1 del 13,44% i una ràtio de liquiditat del 143%.

Temes:

Bancs Itàlia