els costums del confinament

Mercadona incrementa en un 70% les vendes de productes per conservar aliments

Les empreses proveïdores, com Saplex, que fabrica bosses de congelació, han reforçat la producció per garantir el proveïment

Cajeros protegidos por mamparas en un supermercado Mercadona de València, el 24 de marzo.

Cajeros protegidos por mamparas en un supermercado Mercadona de València, el 24 de marzo. / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts

Mercadona ha incrementat més d’un 70% les vendes de productes per preparar i conservar aliments a casa pel canvi d’hàbits del consumidor, ja que ara el consumidor aprofita l’estada a casa per cuinar més. En concret, pugen les vendes de productes per elaborar rebosteria, com ara motllos, paper vegetal i paper de plàstic transparent, i també productes per conservar menjar, com recipients hermètics i bosses per a aliments. En aquest sentit, destaca que les vendes de paper d’alumini, producte utilitzat generalment per embolicar aliments per sortir de casa, cauen un 20%.

Notícies relacionades

De l’assortiment per cuinar i preparar rebosteria, destaquen els motllos, de diferents mides i formes, el paper vegetal i el paper de plàstic transparent, amb diferents resistències. En canvi, de l’assortiment per conservar aliments durant més temps i en millors condicions, destaquen els recipients hermètics, de diferents mides i formes, i les bosses per guardar aliments, amb varietat d’usos, tant per emmagatzemar com per congelar o rostir.

Així mateix, tots els proveïdors totals responsables de la producció d’aquests productes, com Saplex per a les bosses per a la congelació d’aliments, a Canovelles (Barcelona); SP Berner per als recipients hermètics, a Aldaia (València); ITS per a les bosses de rostir, el paper de plàstic transparent i el paper vegetal, a Holanda; P & H per als motllos de magdalenes i trufes, a San Agustín de Guadalix (Madrid), i Alibérico per als motllos d’alumini, a Madrid, han reforçat la producció per garantir el proveïment a les més de 1.600 botigues que la companyia té ubicades a Espanya i Portugal.