Primer de Maig

Centenars de sindicalistes desafien a Atenes la prohibició de manifestar-se

Els seguidors del sindicat comunista PAME es planten a la plaça Syntagma amb mascaretes, guants i guardant la distància interpersonal

Sota el lema 'Les boques tapades continuen tenint veu', desatenen la consigna del Govern grec que veta reunions de més de 10 persones

zentauroepp53287123 atenas pame200501114305

zentauroepp53287123 atenas pame200501114305 / ALKIS KONSTANTINIDIS

1
Es llegeix en minuts
Efe

Centenars de seguidors del sindicat comunista grec PAME van desafiar aquest divendres la prohibició de manifestar-se decretada pel Govern pel coronavirus i es van concentrar a l’emblemàtica plaça de Syntagma a Atenes, davant el Parlament, per celebrar el Primer de Maig.

Els manifestants van acudir a la manifestació del Dia del Treball amb màscares i guants i, com en una coreografia, van anar prenent el seu lloc en files fins a formar un enorme quadrat, tots amb la mirada cap al Parlament i amb la pertinent distància entre cadascun.

Els organitzadors de l’esdeveniment havien col·locat prèviament adhesius a terra perquè cada manifestant sabés on col·locar-se.

Sota el lema ‘Les boques tapades continuen tenint veu’, el sindicat havia decidit obviar la consigna del Govern, que a causa de la pandèmia ha prohibit tota reunió de més de 10 persones. 

El viceministre de Protecció Civil, Nikos Jardalias, va recalcar que les mesures restrictives imposades al març tenen vigència fins diumenge.

Jardalias va assenyalar que les reunions públiques en aquest Primer de Maig poden posar en perill la salut pública i va demanar als manifestants que respectin la «lluita de metges i infermeres».

El Govern havia demanat ajornar tots els actes commemoratius fins dissabte que ve, en què haurà entrat en vigor la primera fase del desconfinament. 

En el seu missatge per al Dia del Treball, el secretari general del partit comunista KKE, Dimitris Kutsumbas, va afirmar que malgrat que la celebració té lloc enmig de les difícils condicions que imposa la pandèmia, el món ha de posar la mirada en el dia després, quan caldrà resoldre el dilema «socialisme o barbàrie».

Notícies relacionades

«Nosaltres responem ‘socialisme’. Necessitem una nova societat justa, en la qual la classe treballadora estigui al poder, en la qual es protegeixi la salut de les persones i hi hagi prosperitat», va assenyalar. 

Altres sindicats van fer una crida a participar en actes simbòlics de commemoració i a expressar-se a través de les xarxes socials.