primer trimestre

El BBVA perd 1.792 milions a causa del coronavirus

L'entitat reserva 1.433 milions per a pèrdues i aflora un deteriorament de 2.084 milions als Estats Units

El seu president assegura que el grup ha sigut més prudent que altres bancs i tancarà l'any en beneficis

jcortadellas34860298 madrid 29 07 2016  econom a   carlos torres vila  consejero 160729123343

jcortadellas34860298 madrid 29 07 2016 econom a carlos torres vila consejero 160729123343 / AGUSTIN CATALAN

2
Es llegeix en minuts

La crisi econòmica provocada pel coronavirus  ha impactat en el BBVA amb més força que en altres bancs, al registrar unes pèrdues de 1.792 milions d’euros en el primer trimestre. El greu empitjorament de les previsions econòmiques ha fet que en el grup aflorés un deteriorament de 2.084 milions d’euros en la seva filial als Estats Units per la pèrdua de valor d’entorn del 55% del seu fons de comerç (que mesura el valor d’actius intangibles com la marca o la clientela per la seva capacitat de generar una rendibilitat més gran que l’obtenible per la simple suma dels actius tangibles). A més, l’entitat ha fet unes provisions extraordinàries de 1.433 milions per afrontar els trencaments que li provocarà la pandèmia. 

En roda de premsa telefònica, el seu president, Carlos Torres Vila, ha destacat que el banc hauria guanyat 1.258 milions d’euros (un 6,4% més que un any abans) sense aquests dos efectes o 292 milions (un 75,3% menys) sense l’impacte dels Estats Units però amb les provisions extraordinàries. L’executiu també ha assegurat que l’entitat ha decidit ser més prudent que altres bancs i ha avançat més provisions que la resta, amb la qual cosa haurà de fer menys sanejaments pel coronavirus la resta de l’any. Això sumat que no espera nous deterioraments dels fons de comerç de les seves filials, ha afirmat, li permetrà tancar l’exercici en beneficis

Notícies relacionades

«El nostre marge net arriba als 3.566 milions d’euros, amb un creixement interanual del 14%, i el resultat sense singulars i sense tenir en compte la provisió pel Covid-19 s’eleva a 1.258 milions d’euros, amb un creixement del 6,4%. Aquesta recurrència del benefici abans de provisions, la nostra sòlida posició de capital, la sòlida posició de liquiditat, el nostre model de negoci diversificat i les nostres capacitats digitals, ens permeten afrontar la crisi des d’una posició de fortalesa», ha afirmat també en una nota.

Aquest ajustament s’ha realitzat per la negativa evolució dels tipus d’interès al país i les pitjors perspectives de l’economia, i no afecta ni el patrimoni net tangible, ni el capital ni la liquiditat del grup, segons ha destacat el banc. Així mateix, després de la recomanació emesa pel Banc Central Europeu (BCE) el 27 de març sobre pagaments de dividends durant la pandèmia Covid-19, el consell d’administració ha acordat que el BBVA no pagarà cap quantitat en concepte de dividend amb càrrec als resultats de l’exercici 2020 fins que desapareguin les incerteses generades per Covid-19 i, en cap cas, abans del tancament de l’esmentat exercici.

Temes:

Bancs