Sindicats

UGT de Catalunya tanca un erto per a la meitat de la seva plantilla

La central dirigida per Camil Ros justitfica la suspensió de 119 treballadors per causes objectives

camil-ros

camil-ros / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

UGT de Catalunya ha tancat aquest dimecres un expedient de regulació temporal d’ocupació (erto) amb la seva plantilla i ha acordat la suspensió de 119 dels seus 244 treballadors. La central dirigida per Camil Ros ha recorregut a l’esmentat mecanisme en plena pandèmia del Covid-19, l’expedient durarà fins a finals de juny i ha sigut justificat a causa de «causes objectives»; tal com ha explicat el sindicat en un comunicat fet públic aquest dimecres. UGT, des de l’autonomia de les diferents federacions territorials, ha efectuat de manera «coordinada» ertos en altres comunitats davant de l’actual emergència.

Notícies relacionades

La central justitica la suspensió a causa de la cancel·lació d’activitats presencials en els seus centres, tot i que reafirma el seu compromís d’atenció a afiliats i ciutadans davant de les qüestions laborals fruit de l’actual crisi. Ros, a preguntes d’EL PERIÓDICO, ha declarat que UGT continuarà prestant el seu servei de consultes i assessorament «com fins ara» i ha rebutjat que la presentació de l’expedient sigui a causa d’una caiguda en l’afiliació i a l’ingrés de les seves quotes derivades. «No hem perdut afiliats», ha declarat. El sindicat ha manifestat en el seu comunicat que compensarà el salari dels 119 treballadors afectats (la gran majoria amb una reducció de jornada del 50%), fins a assolir el 100%.

Denúncia de la CGT

UGT ha firmat aquest dimecres amb el seu comitè d’empresa l’acord per tancar l’erto i aquest passarà en els pròxims dies a registre de l’autoritat laboral. S’afegirà així als 95.022 expedients temporals efectuats a Catalunya des de l’inici de l’estat d’alarma i que afecten 697.268 treballadors; segons les últimes dades del Departament de Treball. Dilluns passat, dos dies abans tancar-se l’acord de l’erto d’UGT i de concretar-se les condicions, el sindicat CGT va interposar davant d’Inspecció de Treball una denúncia sobre aquest. Ja que la central anarcosindicalista entenia que «l’activitat d’un sindicat ha crescut de forma molt considerable. Entenem, doncs, que no es pot argumentar en cap cas la disminució d’activitat i menys en un sindicat com la UGT que, per la normativa referenciada i dictada durant l’estat d’alarma, ha vist incrementades les seves prerrogatives», resa el text de la denúncia.  

Temes:

UGT ERTO