reacció

Torra veu «un greu error» el desconfinament per províncies

El president andalús considera «prudent» que hi hagi un període de transició

27/04/2020 Torra y el sector del libro acuerdan crear una comisión de trabajo

27/04/2020 Torra y el sector del libro acuerdan crear una comisión de trabajo / GENCAT (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts

Abans de ser aprovat, el líder del PP, Pablo Casado, ha retret al cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, que no informés el seu partit del pla de desescalada que estava a punt d’aprovar el Consell de Ministres. Al seu entendre, amb aquesta actitud «difícilment» pot «demanar lleialtat» i «unitat» a la seva formació.

Del seu partit, un dels primers a pronunciar-se ha sigut el president de la Junta d’Andalusia, Juan Manuel Moreno Bonilla, que ha considerat «prudent» establir un període de transició cap a la normalitat.   

«És prudent establir un període de transició cap a la nova normalitat, com ja vaig sol·licitar al president del Govern el 12 d’abril, però després d’enviar una completa proposta de desconfinament. En tot cas, Bonilla ha afirmat que a Andalusia esperen «rebre informació més clara i concreta» per pronunciar-se amb més detall.

El president de la Generalitat, Quim Torra, per la seva banda, ha criticat la decisió del Govern central de fer el desconfinament per províncies: «Un greu error». En un tuit recollit per Europa Press, ha afirmat que el pla presentat pel president del Govern, Pedro Sánchez, és «centralització i menyspreu» al que ha demanat la Generalitat fins ara.

«No han escoltat res. La ‘coordinació’ és centralització i menyspreu a tot el que hem argumentat. Catalunya torna a 1833, a Lleida, Girona, Tarragona i Barcelona. Tota l’experiència de gestió de la sanitat a Catalunya per regions i àrees sanitàries, a les escombraries. Un greu error», ha lamentat.

Notícies relacionades

En la mateixa línia s’ha pronunciat la portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, Laura Borrás, així com el d’ERC, Gabriel Rufián, que ha dit que «no té cap sentit que el virus hi entengui ara de províncies i no d’autonomies» i ho ha atribuït a l’aspiració de l’Executiu de «no tornar competències».